Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

LOSTnFOUND ContiPressureCheck™

LOSTnFOUND integreert ContiPressureCheck™ in eigen telematicasysteem

30/03/2016
  • Het bandenspanningscontrolesysteem ContiPressureCheckTM dient nu als geïntegreerde telematica-oplossing van LOSTnFOUND
  • Directe netwerkverbinding maakt het mogelijk om ​​locatie-onafhankelijke gegevens over de bandenspanning en -temperatuur op mobiele randapparatuur weer te geven
  • ContiPressureCheckTM meet bandeninformatie in real-time, reduceert stilstand door bandenpech en verhoogt de efficiency van het wagenpark

Hannover, 24 maart 2016. De telematica-aanbieder LOSTnFOUND integreert ContiPressureCheckTM, het bandenspanningscontrolesysteem van Continental in haar bestaande telematicasysteem. In het kader van de samenwerking tussen de twee bedrijven worden de door ContiPressureCheck in real-time verzamelde gegevens over de bandenspanning en -temperatuur op het display van LOSTnFOUND weergegeven.  Door de netwerkverbinding van het telematicasysteem worden de gemeten waarden direct weergegeven aan de bestuurder. Ook de mobiele randapparatuur kan de waarden ontvangen. 

 

„Met behulp van de integratie van de ContiPressureCheck-gegevens in de LOSTnFOUND telematica creëren we een netwerk waarin bandenspanningscontrole is opgenomen.  Daarmee maken we de controle van de bandenspanning voor bestuurders en wagenparkbeheerders transparant en vereenvoudigen de technische controle van de banden. Bij verschillen tussen de gemeten waarde en de gewenste waarde verstuurt het systeem onmiddellijk per e-mail of sms een waarschuwing zodat er direct actie kan worden ondernomen om het probleem op te lossen en de bandenspanning te corrigeren. Kosten en tijdrovende defecten kunnen zo worden voorkomen", verklaart Hartwig Kühn, ContiPressureCheck Manager bij Continental Hannover.

Hartwig Kühn, Manager ContiPressureCheck bij Continental Hannover

LOSTnFOUND biedt de geïntegreerde telematica-oplossing aan onder de term ConnectedTyre en biedt zijn klanten dankzij ContiPressureCheckTM een efficiënte oplossing om het brandstofverbruik en de levensduur van de banden te optimaliseren en daarmee de operationele kosten van de vloot te verlagen.

"Bij tests op onze testbaan is aangetoond dat bij een te lage bandenspanning van 2 bar het brandstofverbruik per 100 kilometer met 0,7 liter toeneemt. Volgens onze bevindingen rijdt op dit moment een groot deel van de vrachtwagens met een bandenspanning die gemiddeld 12 procent te laag is", zegt Hartwig Kühn. ContiPressureCheckTM bewaakt de bandenspanning constant door middel van sensoren direct in het binnenste van de band en zorgt op deze wijze voor de optimale luchtdruk. 

Met de juiste bandenspanning vermindert niet alleen de rolweerstand, maar ook de bandenslijtage waardoor het kilometerrendement van de band toeneemt en de mogelijkheid om de banden te vernieuwen behouden blijft. Zo levert ContiPressureCheckTM een waardevolle bijdrage aan de duurzaamheid en verhoogt ook de veiligheid van de chauffeur en andere weggebruikers.

De telematica-aanbieder LOSTnFOUND integreert ContiPressureCheck in zijn bestaande telematicasysteem waarmee de bandenspanningscontrole in een netwerk wordt opgenomen.

Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT

Continental Benelux

+32 (0)2 710 22 17