Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Continental helpt vlootklanten kosten te minimaliseren in deze uitdagende tijden

22/11/2022
Continental_PP_Fleet-Solutions_ContiHybrid-GEN5

Continental lanceert zijn LODC-concept voor vlootklanten tegelijk met de nieuwe generatie banden. Generatie 5 begint met de Conti Hybrid HS5 voor de stuuras en de Conti Hybrid HD5 voor de aandrijfas.

  • De LODC-aanpak focust sterk op de operationele kosten
  • Digitale oplossingen, vernieuwde banden en andere adviesdiensten worden gebundeld om een duidelijke meerwaarde voor de klant te genereren
  • Continental omarmt een formule van langdurig partnerschap, transparantie en duurzaamheid

Hannover, Duitsland, 22 november 2022. Door uitdagende economische vooruitzichten, hoge brandstof- en AdBlue-prijzen, verstoorde toeleveringsketens en chauffeurstekorten staan ​​veel transport- en logistieke bedrijven momenteel voor enorme economische uitdagingen. In deze tijden van crisis biedt Continental haar partners een innovatief concept om de operationele kosten van de vloot te verlagen en laag te houden. Het recept van de bandenfabrikant voor kostenefficiëntie staat bekend als LODC, wat staat voor Lowest Overall Driving Costs. Het bestaat uit een alomvattende adviesbenadering die vlootklanten helpt hun bandengerelateerde operationele kosten te minimaliseren. "Op het eerste gezicht lijken banden slechts ongeveer vijf procent van de totale bedrijfskosten van een vrachtwagen uit te maken", legt Ralf Benack uit, die verantwoordelijk is voor vlootoplossingen voor de EMEA-regio bij Continental. Banden hebben echter ook een aanzienlijke invloed op de brandstof-, onderhouds- en reparatiekosten, die goed zijn voor meer dan 27 procent van de totale kosten. "Hierdoor zijn ze een belangrijke kostenhefboom, wat betekent dat LODC in moeilijke tijden een echte succesfactor is voor vlootklanten", merkt Benack op.

Start
Continental_PP_Fleet-Solutions_Ralf-Benack

Ralf Benack is verantwoordelijk voor vlootoplossingen voor de EMEA-regio bij Continental.


Kosten voor vloten in de schijnwerpers

De overgrote meerderheid van de bedrijven in de transport- en logistieke sector beschouwt 'zware tijden' misschien als een understatement. De Federal Association of Road Haulage, Logistics and Disposal, die meer dan 7.000 Duitse bedrijven vertegenwoordigt, sprak in haar laatste economische analyse van een "kostenexplosie". In een representatief onderzoek verklaarde 92 procent van de 237 ondervraagde bedrijven dat hun totale kosten in het tweede kwartaal van 2022 sneller stegen dan op enig ander moment in de afgelopen 14 jaar. De Deense logistiekgigant Maersk onderstreepte in haar marktupdate van oktober ook het feit dat de wereldwijde economische situatie en fragiele toeleveringsketens een domino-effect hadden op het wegvervoer, een sector die het omschreef als "reeds uitgerekt" als gevolg van de stijgende brandstofprijzen en chauffeurstekorten.

De expert van Continental wijst op nog een andere uitdaging waarmee de industrie wordt geconfronteerd: de Europese CO2-belasting op fossiele brandstoffen. "Verschillende Europese en nationale regelgevingen zullen vlootbeheerders dwingen zwaar te investeren in emissievrije voertuigen als ze tolheffingen en andere beperkingen willen vermijden of willen profiteren van incentives", zegt Benack.

Continental_PP_Fleet-Solutions_LODC

Ralf Benack legt de toegevoegde waarde uit van het LODC-concept voor vlootklanten.

LODC-aanpak biedt meerwaarde voor de klant

Met de LODC-aanpak willen de bandenexperts van Continental nauw samenwerken met klanten om hun kosten te minimaliseren – en dat geldt voor vloten van elke omvang en via een breed spectrum aan individuele oplossingen. “Het uitgangspunt is dat onze producten, diensten en services voor vlootbeheerders een duidelijke meerwaarde zullen bieden”, zegt Benack. Een optimale bandenselectie en datagedreven servicemanagement die resulteren in bandencontroles op precies het juiste moment, zijn slechts twee van de aspecten die toegevoegde waarde genereren. Een 24/7 pechdienst en optimalisatie van de bestel-, administratieve en facturatieprocessen van de klant zijn andere belangrijke elementen.

Continental_PP_Fleet-Solutions_Conti-Connect

De ContiConnect-oplossing voor bandenbeheer biedt real-time gebruiks- en statusgegevens over de banden van een vloot.

Economie, milieubescherming en veiligheid in perfecte harmonie

Het concept is gebaseerd op samenwerking, waarbij de uitgangspunten wederzijds vertrouwen en transparantie zijn. De vlootklant levert bijvoorbeeld de telemetriegegevens aan, die Continental gebruikt om kostenbesparingen voor te stellen, voordat de maatregelen samen met de klant worden doorgevoerd. "In plaats van simpelweg de potentiële besparingen te berekenen, werken we samen met ons netwerk van servicepartners om dit potentieel te benutten en concrete resultaten te behalen", vervolgt Benack. Om het beschikbare potentieel volledig te benutten, is een degelijke LifeCycle-oplossing nodig, compleet met karkasbeheer en een hoog niveau van transparantie over bandengebruik op basis van digitale oplossingen. Benack vat het concept samen door te zeggen: “Wij zijn de experts als het gaat om banden, bandenservice, digitalisering, data-analyse en procesmapping. Daarom gebruiken we nu LODC om een harmonie van economie, duurzaamheid en veiligheid te creëren.”

Continental_PP_Fleet-Solutions_Tire-Check

Beginnend met de band, neemt het LODC-concept van Continental een holistische kijk op de bedrijfskosten van een vloot.

Vernieuwde (‘Retreaded’) banden: kosten besparen en duurzaamheid stimuleren

Het maximaliseren van de uptime is een manier om de economie, milieubescherming en veiligheid te stimuleren. Intelligente digitale oplossingen en slimme sensortechnologie, zowel in als op de banden, zorgen ervoor dat onderhoud op het juiste moment kan worden uitgevoerd en dat de banden altijd op de juiste spanning staan. Dit heeft tot gevolg dat de levensduur van de banden wordt verlengd, de kans op ongeplande stilstand wordt verminderd en het brandstofverbruik wordt verlaagd. Vernieuwde banden met karkassen die speciaal zijn ontworpen voor loopvlak-vernieuwing vormen een andere hoeksteen van het LODC-concept. "Ze zijn niet alleen veilig maar ook zeer duurzaam, ondanks dat ze een lagere prijs hebben dan nieuwe banden", legt Ralf Benack uit. “De oplossingen die we bieden met onze warmvernieuwde ContiRe banden stellen vloten in staat hun bandenkosten tot 40 procent te verlagen.” Ook wijst hij op de pluspunten op het gebied van duurzaamheid: “Bij het vernieuwen van een band kunnen we ongeveer 70 procent van de originele band hergebruiken, waardoor grondstoffen, water en energie worden bespaard.

Elke vloot kan zijn operationele kosten en processen optimaliseren met behulp van fleetmanagementoplossingen van Continental. Meer informatie vindt u hier.

Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT


+32 (0)2 710 22 17