Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Continental publiceert de geüpdate regelgeving voor winterbanden voor seizoen 2022/2023

20/10/2022
Continental_PP_Winterreifenempfehlungen

Winter 2022/2023: overzicht van de voorschriften voor winterbanden in 39 landen

  • Overzicht van de eisen voor winterbanden in 39 landen
  • Rijden op besneeuwde wegen: bestuurders beoordelen de rijeigenschappen van Conti Scandinavia-banden
  • Bundeling van bandenkennis voor het winterseizoen: tips, testimonials en productinformatie

Hannover (Duitsland), 20 oktober 2022. Continental publiceert een bijgewerkt overzicht van de voorschriften voor winterbanden. Die voorschriften gelden voor de winter van 2022/2023 in 39 landen in en buiten Europa en vormen een hulpmiddel voor transportbedrijven en fleetbeheerders. De voorschriften voor BeNeLux blijven ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar.

De bijgewerkte informatie over winterbanden voor de verschillende landen vindt u hier.


Start

Op pad met de winterbanden uit het Scandinavia-gamma

De bandenfamilie Conti Scandinavia werpt zich op als de ideale keuze voor winterse omstandigheden waar ook ter wereld. Transportbedrijf Auto Siegl Pkw-Spezialtransporte is al jarenlang actief in Finland en Zweden en is onlangs overgestapt op het gamma winterbanden van Continental. “Ik ben erg onder de indruk van deze banden,” aldus de enthousiaste vrachtwagenchauffeur Rene Munke. “Het is de eerste keer dat ik met de Scandinavia-band rijd en ik ben echt tevreden: de grip is simpelweg uitzonderlijk.”

Collega-vrachtwagenchauffeur Sami Pyöränen, die voor het Finse transportbedrijf Pohjaset Oy werkt, is het daarmee eens. “De banden bieden een uitstekende controle over mijn truck. Je kunt erop vertrouwen dat je voertuig de bewegingen van het stuur volgt,” zegt hij, voordat hij vertelt hoe wilde dieren soms de besneeuwde wegen en paden oversteken. “Vooral hier in het noorden zijn er veel rendieren. Het kan dus gebeuren dat je plots moet remmen en uitwijken. De Scandinavia-banden brengen de vrachtwagen veilig tot stilstand, zelfs als je hard remt. Ze geven je zelfs genoeg vertrouwen om ook op een besneeuwde ondergrond uitwijkmanoevres te maken.”

Continental_PP_Rene_Munke

Vrachtwagenchauffeur Rene Munke van transportbedrijf Auto Siegl Pkw-Spezialtransporte GmbH, Duitsland

Continental_PP_Sam_Pyêrênen

Vrachtwagenchauffeur Sami Pyöränen van transportbedrijf Pohjaset Oy, Finland 

Het ontwerp achter de prestaties

De Conti Scandinavia-banden staan bekend om hun veilige rijeigenschappen, zelfs in ongunstige wegomstandigheden. Het bandengamma maakt gebruik van een speciale technologie met tweetrapslamellen, die zijn ontworpen om betrouwbare prestaties te garanderen.

De geoptimaliseerde rubbermengsels verzekeren een uitstekende grip op sneeuw, ijs en op nat wegdek, terwijl het hoge natuurrubbergehalte van de banden garant staat voor een optimale rolweerstand en de vereiste flexibiliteit bij lage temperaturen. Een andere troef is dat de banden relatief stil zijn, zoals in de praktijk blijkt. “Tijdens het rijden luister ik graag naar audioboeken, wat ik urenlang doe, en ik word daarbij niet gestoord door de banden” vertelt Rene Munke. “De Scandinavia-banden rollen beduidend stiller en dat is echt geweldig voor het rijcomfort.”

Continental_PP_Winter

Rijden op besneeuwde wegen: goede grip staat gelijk aan goede prestaties.

Continental_PP_Finland

Als een rendier plots je pad kruist, brengen Conti Scandinavia-winterbanden het voertuig veilig tot stilstand.


Continental_PP_Scandinavia

Veilige rijeigenschappen, zelfs bij slechte wegomstandigheden: de winterbanden uit de Conti Scandinavia-familie

Twee in één: het hele jaar door veiligheid en kostefficiëntie met Continental

De innovatieve lamellentechnologie van de Conti Scandinavia-familie belooft een uitstekende wegligging in de winter en een lage, brandstofbesparende rolweerstand in de zomer. Tegelijkertijd verbetert het geoptimaliseerde vulmiddel- en oliegehalte de slijtage-eigenschappen van de banden en verhoogt het het kilometerrendement. Het loopvlakpatroon van de Conti Scandinavia-banden evolueert van een meer open structuur voor een superieure grip naar een gesloten profiel geoptimaliseerd voor een lage rolweerstand, terwijl het toch een goede grip op het wegdek biedt. Zodra het winterprofiel is afgesleten, blijft een stuur- en trailerasband over met zeer goede verbruikscijfers voor het zomerseizoen.

De samenvatting van de momenteel geldende voorschriften voor winterbanden zijn te vinden op https://www.continental-banden.be/transport/knowhow/europese-regelgeving-voor-winteruitrusting.