Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

Voor ons zijn het niet enkel banden die tellen

Ervaring in de autosector - niet alleen banden

Continental staat voor veel meer dan banden alleen. Sinds de oprichting van ons bedrijf in 1871 hebben we ons ingezet voor veiliger en efficiënter transport van mensen en goederen. Onze innovatieve visie is nooit veranderd. Voertuigen worden steeds intelligenter, dus combineren we onze ervaring op het vlak van autonome mobiliteit en veiligheid, en van voertuignetwerken om gegevens en synergieën om te zetten in een betere rijervaring.

Onze afdeling research ontwikkelde nieuwe technologieën zoals radars, sensoren en verbindingssystemen om het verkeer op de weg voor iedereen veiliger te maken. Omdat alle systemen, zoals onder meer de automatische remfunctie, met elkaar verbonden zijn, kunnen ze enkel de beste prestaties neerzetten wanneer de auto is uitgerust met de beste banden. Innovatieve oplaadoplossingen voor elektrische wagens en hybride aandrijfsystemen zorgen ervoor dat uw auto klaar is voor de mobiliteit van de toekomst. Veiligheid is de topprioriteit bij Continental, van de banden, het enige contactpunt tussen uw wagen en de weg, en de rest.

Innovatie voor de toekomst: Megatrends in mobiliteit

Geen bestuurder? Maakt u zich geen zorgen: Zelf-rijdende wagens

Remassistentie, lane departure warning-systemen en automatisch parkeren zijn nog maar het begin. De volgende jaren zullen wagens een aantal functies overnemen van de bestuurder - een revolutie die wordt aangestuurd door specialisten bij Continental die sensortechnologie en hoogwaardige computersystemen ontwikkelen die wagens met elkaar koppelen zodat ze netwerken vormen. Wagens kunnen al zelfstandig parkeren of rijden op de snelweg.

Een van onze vele doeleinden is om Vision Zero te behalen:  in drie stappen streven naar een toekomst zonder dodelijke slachtoffers, zonder verwondingen, en uiteindelijk zonder ongevallen. De wagen is nog steeds het grootste risico, maar intelligente sensoren en technologieën helpen ons om dat te veranderen.


De elektrificatie van het verkeer: e-mobility

De "Clear Power"-visie van Continental biedt al diverse componenten aan voor hybride en elektrische wagens. Het doel is niet alleen om autorijden milieuvriendelijker te maken, maar ook beter betaalbaar. Een van de hoogtepunten is onze 48-volt technologie voor hybride wagens, waarvan bewezen werd dat deze het brandstofverbruik deed dalen met 21 procent. En dankzij onze AllCharge-module zijn elektrische wagens echt geschikt voor de weg: bestuurders kunnen hun batterij draadloos opladen. In China worden complete bedrijfswagenparken in de middenklasse uitgerust met elektrische aandrijvingen van Continental. We voeren zelfs upgrades uit van diesels. Dankzij onze Super Clean Electrified-modellen kan de stikstofoxide-uitstoot van verbrandingsmotoren met 60 procent gereduceerd worden.


Voorbereid zijn op gevaar: veiligheid

Autonome auto’s en door een netwerk verbonden wagens moeten hun passagiers altijd beschermen. Continental heeft een aantal systemen ontwikkeld die verkeerslichten, zebrapaden, voetgangers, voetpaden en verkeersborden herkennen. Ze kunnen de situatie op de weg inschatten en ernaar handelen, zelfs tijdens de piekmomenten. Met behulp van camera’s in de zijspiegels, het radiatorrooster en achteraan detecteren onze sensoren mogelijk gevaar - zoals aquaplaning in de regen -, berekenen ze de optimale snelheid en lichten ze de bestuurder in. Maar het beste is dat ons V2X-communicatiesysteem wagens in de omgeving waarschuwt voor het gevaar.  En het systeem detecteert meer dan alleen maar een nat wegdek: zelfs sneeuw en ijs worden opgemerkt door onze "Road Condition Observer".


Communicatie is de sleutel: digitalisering

Modern infotainment in de auto is meer dan een knappe weergave van onmisbare gegevens en informatie. Continental werkt aan een geïntegreerde dialoog tussen de mens en de machine. Krachtige processoren en displays met hoge resolutie garanderen dat belangrijke informatie duidelijk wordt weergegeven aan de bestuurder. HTML5 en Android-apps kunnen ook via het systeem worden gedownload en worden up-to-date gehouden via de internetverbinding. En zoals altijd komt veiligheid op de eerste plaats. Daarom houden we van bij de eerste dag van hun ontwikkeling rekening met de beveiliging van onze IT-systemen. Ze zijn inherent beschermd tegen cyberaanvallen en beveiligingsprogramma’s controleren continu het netwerk in de auto en de communicatie buiten de wagen.


Schone oplossingen voor een schonere toekomst: duurzaamheid

Voor Continental begint duurzaam bedrijfsbeheer bij de bedrijfsstructuur: Onze Sustainability Council waakt erover dat de rechten van de mens en wetten tijdens de hele supply chain worden nageleefd. Al onze werknemers, leveranciers en zakenpartners moeten een gedragscode naleven. Nieuwe leveranciers worden grondig doorgelicht. Dankzij deze geïntegreerde aanpak kunnen autofabrikanten milieuvriendelijkere wagens op de markt brengen. Voor ons betekent duurzame meerwaardecreatie ook het efficiënt gebruik van onze energie en grondstoffen. Daarom hebben we een aantal ambitieuze doelstellingen voor ogen: Tegen 2020 moeten onze vestigingen 20 procent minder water en elektriciteit verbruiken en 20 procent minder CO2 uitstoten dan in 2013.

A car full of Continental solutions

Continental components can be found almost anywhere in a car. Our expertise covers many areas: from the vehicle chassis featuring safety technologies, to innovative system solutions for the powertrain, interior elements for more comfort and, of course, the tyres. ContiTech also develops solutions for other industries, such as surface materials or undercarriage for other vehicle classes.

The right solution for every application

Continental always strives to offer the best tyre solutions – and not just for cars. We also apply our comprehensive understanding of tyres and tyre development to a variety of other types of vehicle, from trucks, buses, earthmoving, port and industrial vehicles, to tractors, bicycles and motorcycles.

Solutions for motorcycles
Solutions for
motorcycles

Whether you are looking for speed on the road or safety on off-road tracks: Continental offers the right tyres for motorcyclists.

Read more
Solutions for truck and bus
Solutions for
truck and bus

If you put a lot of weight on the road, you need tyres that are more resistant and longer lasting. Continentals truck and bus tyres are just that.

Read more
Solutions for bicycles
Solutions for
bicycles

Racers, mountain bikes, cross-country bikes or trekking bikes: our bicycle department offers tailor-made tyres for every cyclist.

Read more
Solutions for specialty vehicles
Solutions for
specialty vehicles

Continental offers a selection of special-purpose tyres so that heavy construction-site vehicles and pallet trucks can perform their work safely.

Read more

In één oogopslag: de bandenknowhow die telt

Mobile Image Desktop Image

Related content

German engineering

Duitse ingenieurs staan bekend omwille van hun inzet, precisie en efficiëntie, dezelfde waarden die de basis vormen voor de innovaties van Continental vroeger en nu.

Meer lezen

Autoproducenten kiezen Continental

Met OE-banden van Continental behoort u tot de grootste veiligheidsgemeenschap ter wereld.


Meer lezen

Tests en testresultaten

Continental banden krijgen regelmatig topscores in onafhankelijke tests wereldwijd; bewezen kwaliteit voor een veilige rijervaring in elke omstandigheid.

Meer lezen

Onze producten

Zoek uw band

De snelste weg naar de perfecte band.