Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

Trots dat we deel uitmaken van de familie

Trots dat
we deel uitmaken van de familie

Originele onderdelen - rondrijden met de eerste keuze

De kans is reëel dat u rondrijdt in een wagen met onderdelen van Continental. Omdat autofabrikanten in Europa zoveel vertrouwen hebben in onze producten, gebruiken ze Continental-banden voor één derde van hun wagens bij meer dan 800 modellen. Daardoor zijn wij de eerste keuze van autofabrikanten en hebben we een ruime voorsprong op al onze concurrenten. Ongeacht het merk van uw nieuwe wagen, of het nu een compacte wagen is of een grote gezinswagen, of zelfs uw droomwagen, de fabrikanten weten één ding zeker: Continental-banden staan voor betrouwbare veiligheid.

Het was niet eenvoudig om er te komen: het duurt een viertal jaar voordat een band evolueert van concept tot hij op een nieuwe wagen van een internationale autofabrikant wordt gemonteerd. In die tijd ontwikkelen we een band die het best past bij dat model wagen en de markt waarop de wagen verkocht zal worden. Daarna voeren we er een 100-tal interne tests mee uit. Iemand die een wagen koopt wil banden van de beste kwaliteit en vooral de maximale veiligheid die zolang mogelijk meegaan, waardoor hij of zij lang kan genieten van de nieuwe wagen.

3 vragen aan: Ulrich Mertin over de ontwikkeling van OE-banden

Kijk naar een moderne wagen en je ziet een concept dat perfect geïntegreerd is, tot en met de banden. Door de juiste banden worden de prestaties op papier omgezet tot werkelijke prestaties op de weg. Door autofabrikanten gekozen worden als OE-leverancier is een indicatie dat het product van uitzonderlijke kwaliteit is. Maar door de stijgende eisen voor nieuwe modellen en de onophoudelijke technologische ontwikkeling komen ontwikkelaars voor grotere uitdagingen te staan, die - om het ingewikkeld te maken - verschillen van land tot land en van fabrikant tot fabrikant.  Ulrich Mertin, Senior Vice President Key Account Management EMEA Business Unit OE PLT Tires bij Continental legt het belang en de uitdagingen uit van de ontwikkeling van OE-banden.

Ontwikkeling van OE-banden is een uiterst veeleisende kwestie. In welk stadium van het ontwerp van een wagen nemen fabrikanten meestal contact op met Continental?

Ik zal het zo stellen: zodra we een aanvraag krijgen, hebben we drie tot vier jaar om de perfecte band voor het nieuwe model te ontwikkelen. Maar nu hebben we bijvoorbeeld aanvragen lopen die over twee jaar af moeten zijn. Deze lange deadlines laten ons toe om ruim te voldoen aan de vereisten. In het allerbeste geval zouden we echter worden betrokken bij het ontwerp van een nieuwe wagen. En ook al is dat niet de norm, het gebeurt wel.

 

Wat zijn de belangrijkste prestaties die een autofabrikant verwacht van een bandenfabrikant?

Dat hangt af van land tot land en ook van autofabrikant tot autofabrikant. Over het algemeen liggen de basisvereisten bij veiligheid en een verminderde rolweerstand, lagere geluidsniveaus binnenin, minder geluid buiten - dit allemaal zonder in te boeten op het vlak van veiligheid. De vereisten veranderen ook mettertijd, vooral wanneer er nieuwe technologieën zijn.  Zo speelden in de jaren 80 rolweerstand en brandstofverbruik een relatief kleine rol, maar door de toename (en eisen) van elektrische mobiliteit is dit compleet veranderd. Algemeen kan men stellen dat de missie is om de limieten in elke richting te verleggen.

 

Hoe zorgt u ervoor dat een nieuwe OE-band voldoet aan de hoge verwachtingen van de autofabrikanten?

We voeren talloze tests uit bij het einde van het ontwikkelingsproces, eerst in labo’s en dan op het parcours.  Vooral OE-banden worden uitvoerig getest. Het doel is om onze prestatiedoelen te overtreffen, zowel op het vlak van geluidsoverdracht, afremming of rolweerstand. Tests in laboratoria worden gevolgd door testritten in echte omstandigheden op onze testcircuits. Elk team heeft een aantal eigen testrijders die dit doen en die beoordelen of de nieuwe band het ook goed doet op de weg.

Tests op elk niveau - van prototype tot productie

Om veilige, optimale en betrouwbare banden te leveren maakt Continental gebruik van bestaande en nieuwe testmethodes. Andreas Schlenke, R&D expert bij Continental legt uit hoe tests - van virtuele simulaties tot objectieve en subjectieve tests - een integraal onderdeel vormen van elke fase van de ontwikkeling van een band.

Mobile Image Desktop Image

Gerelateerde artikels

Deskundigheid in de automobielindustrie

Van zelf-rijdende wagens tot e-mobility en duurzaamheid: ontdek hoe Continental meer maakt dan alleen banden en het landschap voor onze toekomstige wagens mee vorm geeft.

Meer lezen

German engineering

Duitse ingenieurs staan bekend omwille van hun inzet, precisie en efficiëntie, dezelfde waarden die de basis vormen voor de innovaties van Continental vroeger en nu.

Meer lezen

Tests en testresultaten

Continental banden krijgen regelmatig topscores in onafhankelijke tests wereldwijd; bewezen kwaliteit voor een veilige rijervaring in elke omstandigheid.

Meer lezen

Onze producten

Zoek uw band

De snelste weg naar de perfecte band.