Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

New content item

Next race
COPPER XPRIX, ANTOFAGASTA, CHILE, 24-25 SEPTEMBER 2022

Tage
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
Stunden
0 0 0 0
0 0 0 0
Minuten
0 0 0 0
0 0 0 0
Sekunden
0 0 0 0
0 0 0 0
 
BROADCAST INFORMATIE

Ontdek hier waar je naar Extreme E kan kijken.


 

CONTINENTAL – GRONDLEGGER VAN Extreme E.

We stellen de hoogste eisen aan onze technologieën en gaan geen enkele uitdaging uit de weg om nieuwe normen te vestigen op het vlak van prestaties en veiligheid. Het zal dan ook niemand verbazen dat Continental een van de grondleggers van het Extreme E-kampioenschap is. Dit racekampioenschap opent onbekende wegen: terreinen in de meest onherbergzame uithoeken van de wereld, duurzame terreinvoertuigen met een krachtige elektrische aandrijving en een racekampioenschap waar de zege een onberispelijke coördinatie tussen voertuig en piloot vereist. Voor Continental draait het er niet alleen om de rallywagens over de finish te krijgen. De ultieme doelstelling bestaat erin om nieuwe technologieën te perfectioneren voor gebruik in seriemodellen, zodat mensen elke dag opnieuw sneller en veiliger van A naar B geraken.

 
Start
 

LIVESTREAM VOOR DE LANCERING VAN EXTREME E IN LONDEN. ZORG DAT U ERBIJ BENT.

Start

 

 

 

Naast de platgetreden paden: de racelocaties

Wie nieuwe normen wil vestigen voor piloten en racetechnologie moet afstand nemen van de vertrouwde terreinen. Daarom vinden de Extreme E-wedstrijden plaats op locaties waar nog nooit een racewagen is geweest: op de noordpool, in de Amazonejungle, in de Afrikaanse woestijn, in het Himalayagebergte en aan de kust van de Indische oceaan. Vijf locaties met uitdagingen die niet verder uit elkaar zouden kunnen liggen: van brandende hitte tot vrieskou, van ondoordringbare jungle tot glad ijs en van tropische vochtigheid tot ijle lucht op grote hoogten.

 

Krachtig en stil: de racewagens

Om de ruwste en meest extreme terreinen het hoofd te bieden, moet de elektrische mobiliteit nieuwe mogelijkheden aanboren. Deze elektrische SUV ‘s zijn niet alleen milieuvriendelijk maar zijn ook ten volle opgewassen tegen de hoge eisen van een dergelijke race. En natuurlijk zal de bandentechnologie van Continental deze schitterende – en fluisterstille – wagens een maximale grip geven op sneeuw, modder, zand en grind.

 

Een klasse apart: het racekampioenschap

Extreme E is een nieuwe rallyklasse: twaalf teams nemen het in drie groepen tegen elkaar op in adembenemende duels die tot 10 minuten duren. Terwijl ze over de hobbelige en oneffen sporen in de jungle, de woestijn of het Noordpoolgebied denderen, kan elke seconde het verschil maken. En naarmate ze de tussenfinale – of de grote finale voor de zege – naderen, zal de kleinste misrekening van een piloot of zijn uitrusting zwaar worden afgestraft. Aan het einde van het kampioenschap zal het totale aantal punten van alle circuits de Extreme E-kampioen een plaats in de geschiedenisboeken van de racerij bezorgen.

Wat er nu gebeurt:


Start

Komt binnenkort

Continentale ingenieurs zijn gepassioneerd over het brengen van nieuwe oplossingen voor Extreme E, wat net zo uitdagend kan zijn als de race zelf. Blijf op de hoogte van een reeks exclusieve inzichten uit het onderzoeks- en ontwikkelingsproces van een nieuwe bandtechnologie voor Extreme E.