Tour de France

Tour de France

Continental ondersteunt de Junior Cadetten

New content item (1)

Om als profrenner deel te nemen aan de Ronde van Frankrijk heb je een onwrikbare toewijding, een onophoudelijke training en een uitgebreide ondersteuning nodig. Tieners met een passie voor wielrennen, die ervan dromen om deel te nemen aan ‘s werelds meest meeslepende wielerwedstrijd, moeten dan ook worden aangemoedigd om hun ambities waar te maken. 

Gelukkig is dat precies wat de organisatoren van de Ronde van Frankrijk al meer dan vijftien jaar doen. Elk jaar tijdens de Ronde van Frankrijk, wordt de volgende generatie van wielertalenten uitgenodigd om voor het peloton te rijden als officiële ‘Cadets Juniors du Tour’. Dat is een uitzonderlijke gelegenheid om de wielersport te promoten door het plezier van de sport in de kijker te zetten. Continental is dan ook erg trots om voor het eerst een nieuwe reeks van Cadetten te ondersteunen tijdens deze opwindende reis.


New content item

Van jonge cadetten vandaag...

Dit jaar loopt het initiatief van 7 tot 29 juli 2018, parallel met de hoofdwedstrijd. Het principe ziet er als volgt uit: de Cadetten ervaren een unieke dag in dezelfde omstandigheden als een professioneel team. Zo kunnen ze uit eerste hand ondervinden hoe het is om een dag in de Ronde van Frankrijk te rijden.

 

Twee uur voor de hoofdrace vertrekken de jonge rijders samen met de publiciteitskaravaan en een officieel ondersteuningsvoertuig. Ze rijden de eerste en laatste 30 kilometer van elke rit en rijden de finish over voor een live publiek. Er worden ook groepsfoto’s genomen op het podium, onder het gejuich en applaus van het publiek.

 

Een belangrijk verschil met de ‘grote’ Ronde van Frankrijk is dat er niet een renner wordt uitgeroepen tot winnaar van deze miniritten. Terwijl de laatste kilometer doorgaans een bovenmenselijke sprint tussen de sterkste renners is, is er bij de Cadetten geen finale timing of klassement. De acht moedige deelnemers delen het podium om hun medaille in ontvangst te nemen terwijl de officiële muziek van de Tour wordt gespeeld.


New content item

... tot de sterren van morgen

Na afloop van de ceremonie (en de fotoshoot met de lokale pers) krijgen de Cadetten een plaats op de eerste rij van de stands om de finish van de tourrit die ze eerder zelf hebben gereden van dichtbij mee te maken. En wie weet... Misschien staan deze jongeren ooit samen met hun helden van nu op het podium... 

Eerdere laureaten van de ‘Cadets Juniors du Tour’ zijn onder meer de Franse superster Arnaud Démare, die in 2017 een individuele rit in de Ronde op zijn naam schreef. Hij is tevens tweevoudig winnaar van het Nationale wegkampioenschap in Frankrijk en won nog tal van andere eendagsraces en klassiekers. Dit jaar is hij voor het eerst kapitein van het Groupama FDJ-team (dat – toevallig – op Continental-banden rijdt).

Een andere laureaat van het initiatief is Pierre Rolland, wiens palmares onder meer een witte trui in de Ronde van Frankrijk van 2011 en een individuele rit van de Giro d’Italia 2017 omvat. Rolland is dit jaar een van de renners van het Team EF Education First.


New content item

Rijden met een Beperkte Reeks van Continental-fietsbanden

De betrokkenheid van Continental is niet te onderschatten. De renners dragen niet alleen limited edition-truien met Continental-logo maar rijden ook op banden van de beperkte reeks Tour de France GP4000RS, die op de flanken zijn getooid met het logo van de Tour. De ondersteunende voertuigen, die bijstand en logistiek leveren aan alle renners, zijn eveneens geschoeid met een exclusieve speciale reeks van PremiumContact 6-banden.

 Ben jij een enthousiaste jonge fietser en wens je deel te nemen aan het programma? Renners tussen 15 en 18 jaar worden gekozen uit de besten in hun categorie, zoals voorgesteld door de lokale fietsclubs van de dorpen en steden die de Tour aandoet. 

De jongens en meisjes die worden uitgenodigd om deel te nemen aan de ‘Cadets Junior du Tour’ helpen de banden tussen de Ronde van Frankrijk en de Franse Federatie van wielerclubs aan te halen. Ze bewijzen ook als geen ander dat je nooit te jong bent om op het zadel te springen en die legendarische gele trui na te jagen.


Vivez l'expérience des Cadets sur le Tour de France 2018

Start