Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

Taste success with BlackChili

Proef het succes met BlackChili

De technologie van bandenmengsels was nog nooit zo heet

Wie voor het eerst van BlackChili hoort, zou kunnen denken dat Continental Tyres ook in de voedingssector actief is. BlackChili verwijst echter niet naar grootmoeders recept voor een bord voedzame chili maar wel naar een revolutionair nieuw rubbermengsel, dat zowel bij fietsers als bij automobilisten erg in de smaak valt. Dat komt omdat ons gepatenteerde BlackChili-mengsel een onklopbare mix van grip, snelheid en duurzaamheid biedt die niet alleen betrouwbaar maar ook vrij... pikant is.

black chili logo

Het BlackChili-mengsel wordt exclusief vervaardigd in de Continental-fabriek van Korbach (Duitsland) en combineert de allernieuwste polymeren met speciaal ontwikkelde carbonzwarte deeltjes en fillers. Die technologie komt zowel auto’s als fietsen ten goede. Een fiets met BlackChili-banden geeft renners een superieure betrouwbaarheid wanneer ze de berg af razen met een mountainbike of tijdritten rijden met een koersfiets. Autobestuurders genieten dan weer een maximale grip tijdens de acceleraties, in bochten en tijdens het remmen op nat of droog wegdek.

De verbetering is indrukwekkend. Maar u hoeft ons niet op ons woord te geloven. De elite van profrenners doet al langer een beroep op dit uitzonderlijke mengsel. Geraint Thomas en Team Ineos (Team Sky) wonnen zelfs ‘s werelds meest befaamde wielerwedstrijd, de Ronde van Frankrijk, met Competition Pro LTD-banden gemaakt van BlackChili. En bij de Tour de France, de drie weken durende wielerwedstrijd door Frankrijk, gebruiken 6 van de 23 deelnemende teams BlackChili-mengsels in hun handgemaakte banden.

Alles draait om de mengmethode

Hoe dat legendarische mengsel tot stand kwam? In het onderzoeks- en ontwikkelingslabo’s van Continental in Korbach worstelen onze onversaagde ingenieurs elke dag opnieuw met de fundamentele kwesties van bandendesign. Concreet worden de loopeigenschappen van een rubbermengsel bepaald door drie onderling afhankelijke factoren:

  • Grip
  • Rolweerstand
  • Levensduur

Het probleem is dat verbeteringen aan een factor steeds ten koste gaan van een of beide andere factoren. Zo zal een mengsel met maximale grip sneller verslijten en meer weerstand opwekken bij het rollen. Anderzijds heeft een mengsel gemaakt voor hoge topsnelheden of een langere levensduur doorgaans minder grip.

Het BlackChili-mengsel is echter anders omdat het voordeel haalt uit de jongste innovaties inzake polymeren en het onderzoek naar andere grondstoffen. Bij de eerste stap worden beproefd natuurlijk rubber en speciale synthetische rubbers geraffineerd tot een uiterst performant loopvlakmengsel. Vervolgens wordt dat mengsel gecombineerd met speciale nanodeeltjes carbonroet. En tot slot worden de oppervlakte- en vormeigenschappen geoptimaliseerd voor het beste gebruik van de band. 

Het resultaat is dat het BlackChili-mengsel een ongeëvenaard prestatieniveau verzekert. In vergelijking met de ‘Activated Silica Compound’ – ons vorige topmengsel – hebben BlackChili-banden 30 procent meer grip, 26 procent minder rolweerstand en een 5 procent langere levensduur. De snelheids- en gripvoordelen komen onmiddellijk tot uiting, zowel op een fiets als op een motor.

En bovendien is de wetenschap achter het BlackChili-mengsel voortdurend in evolutie en kunnen we de formule van het mengsel aanpassen aan individuele vereisten van nieuwe Continental-banden die de fabriek van Korbach verlaten. De band kan met andere woorden op de specifieke behoeften van elk voertuig worden afgestemd. De mengseltechnologie is echter zo gevoelig en complex dat BlackChili nergens anders ter wereld kan worden gemaakt.

Maximale grip voor fietsers en automobilisten

U kunt de innovaties van BlackChili persoonlijk ervaren op twee of vier wielen want de uiterst performante banden bestaan zowel voor fietsen als auto’s. Hieronder vindt u een overzicht van de specifieke formules voor onze prestigebanden.

New content item

Auto / SportContact 6

Voor de SportContact 6 hebben we een nieuwe ‘Micro Flexibility Compound’ ontwikkeld, een mengsel dat een optimaal contact tussen band en wegdek verzekert. Het kort de remafstanden in en bevordert acceleraties bij lage en hoge temperaturen en in droge en natte omstandigheden.

New content item

Fiets / Continental Grand Prix 4000 SII

Voor atleten die de ideale combinatie van comfort, snelheid en rolweerstand eisen, is de Grand Prix 4000 SII de beste allrounder. Het BlackChili-mengsel verzekert een uitmuntende grip, een lange levensduur en efficiënte roleigenschappen terwijl de Vectran-bescherming tegen lekke banden de veiligheid verhoogt.

wintercontactTS860

Auto / WinterContact TS 860

Het Cool Chili-mengsel is een variant op BlackChili en werd speciaal uitgedokterd voor de WinterContact TS 860. De ‘Maximum Traction Silica Compound’ blijft in alle winteromstandigheden flexibel, komt de remprestaties sterk ten goede en garandeert een uitmuntende grip op nat wegdek.

New content item

Fiets / Mountain King

Met zijn superieure grip en snelle roleigenschappen is de Mountain King de perfecte metgezel om onverharde paden en heuvelachtige terreinen te verkennen. Het doorlopende centrale loopvlak en de griprijke buitenkanten zijn gemaakt met BlackChili terwijl de ProTection-technologie – drie rubberlagen in de zijwanden en vier onder het loopvlak – de hele band meer veerkracht geeft en minder gevoelig maakt voor schade.