Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

New content item

You drive, we care:
Share the road safely!


Banden: waar fietsen & auto's het wegdek raken

Fietsen is leuk en gezond. Maar de gemiddelde fietser zal je vertellen dat er heel wat komt kijken bij verkeersveiligheid. Niet alleen moet je op het verkeer letten terwijl je op twee wielen balanceert; je moet ook goed zichtbaar blijven én gevaarlijke situaties zien te vermijden.

En dan is er nog het weer. Het ene moment schijnt de zon, het andere komt het water met bakken uit de hemel. Een beetje fietser rijdt met evenveel plezier door een modderpoel als over droog grind. Daarbij is het wel cruciaal dat je je kunt aanpassen aan wisselende omstandigheden.

Of je nu op de fiets of achter het stuur zit: Continental is er voor iedereen die de weg op een veilige manier wil delen met anderen. Al 140 jaar behoren wij tot de belangrijkste toeleveranciers van de autosector. Met onze high-performancebanden houden onze klanten grip op de weg en controle over hun voertuig, ongeacht de conditie van het wegdek en de weersomstandigheden.

De banden zijn de enige punten waar een voertuig het wegdek raakt. Op beslissende momenten bepaalt de band of het voertuig op tijd tot stilstand komt of een bocht veilig kan nemen. Daarom vinden we dat zo veel mogelijk weggebruikers over de hele wereld moeten weten hoeveel veiliger het is om op high-techbanden te rijden, met de juiste bandenspanning en voldoende profieldiepte.

Christian Kötz, Christian Kötz, lid van de raad van bestuur van Continental AG en hoofd van de bandendivisie

Rijden op het Zwarte Goud

Jij vindt verkeersveiligheid belangrijk. Wij ook. Daarom zetten wij ons in voor een wereld zonder verkeersdoden, -gewonden en -ongevallen. Dat doen we via het Vision Zero-initiatief.

Nul doden, nul gewonden en nul ongevallen is misschien een ambitieus doel, maar het is zeker niet onhaalbaar. Via officiële partnerschappen met belangrijke sportevenementen als de Tour de France, de Vuelta a España, de Giro d'Italia en de Continental Heroes Tour verspreidt Continental deze boodschap onder enthousiaste wielerfans en fietsers over de hele wereld.

Tijdens deze evenementen rijden de meeste renners op high-techbanden van Continental – al is dat misschien lastig te zien wanneer het peloton voorbij komt razen. Ook de andere voertuigen op de weg rijden daar met onze hulp. Wij leveren namelijk de banden voor de volgauto's en motards in elke spannende fase van de wedstrijd.

Niet alleen de wielrenners rijden dus op het 'zwarte goud' van Continental, maar ook de toegewijde specialisten die achter de schermen onvermoeibaar doorwerken. Maar of de voertuigen nu pedalen of een stuurwiel hebben: allemaal zijn ze uitgerust met de nieuwste bandentechnologie van het hoogste niveau, zowel qua prestaties als qua betrouwbaarheid.

Cycling

Continental Heroes Tour

ContinentalHeroesTour-Hub-TeaserPicture

Continental Heroes Tour - De ultieme fietservaring voor een wielerheld zoals jij. 

Meer lezen

Tour de France

Gedurfde demarrages, noeste achtervolgingen, moordende klimpartijen en halsbrekende afdalingen... De Ronde van Frankrijk wordt beschouwd als de zwaarste wielerwedstrijd ter wereld. 

Meer lezen

La Vuelta

New content item

Met een slopende opeenvolging van colfinishes is de Vuelta a España een ware uithoudingstest voor elke profrenner. Volg de actie met Continental Tyres.

Meer lezen

De meest fantastische eendaagse wielerwedstrijd van Groot-Brittannië

Prudential_Ride_Teaser_image

150 van ‘s werelds beste wielrenners nemen het tegen elkaar op voor het grootste prijzengeld van alle eendaagse klassiekers op de profkalender.

Meer lezen

De hoogste kwaliteit voor fiets- en autobanden

New content item

Het doet er weinig toe welk vervoersmiddel u verkiest - Continental helpt u in elke rijsituatie met technologie van eerste klasse.

Meer lezen

Houd het veilig door uw fietsbanden te onderhouden

Houd het veilig door uw fietsbanden regelmatig te onderhouden

Misschien droomt u ervan om zelf deel te nemen aan de Ronde van Frankrijk?Hierbij enkele tips voor het onderhouden van uw fietsbanden. 

Meer lezen

Bewaar de nodige afstand tot fietsers

New content item

Inhalen met onvoldoende afstand is schrikwekkend en gevaarlijk voor fietsers. Ga samen met Continental voor veiligere wegen voor alle weggebruikers.

Meer lezen

De technologie van bandenmengsels was nog nooit zo heet

Black Chili - Een revolutionair bandenmengsel dat de beste eigenschappen op het vlak van grip, snelheid en duurzaamheid verenigt.

Meer lezen