Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

Stage image 2020

De Tour is uw passie, uw veiligheid die van ons. #SafeTour

Tour de France

Tage
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
Stunden
0 0 0 0
0 0 0 0
Minuten
0 0 0 0
0 0 0 0
Sekunden
0 0 0 0
0 0 0 0
New content item

Continental sponsort de Tour de France - 's werelds grootste wielerwedstrijd - die elk jaar in Frankrijk plaatsvindt en dit sinds 1903.  Onze Continental banden worden in de kijker gezet tijdens het jaarlijks hoogtepunt van het wielrennen. Meerdere deelnemende World Tour teams vertrouwen op Continental fietsbanden, handgemaakt in Korbach, Duitsland. Bovendien zijn alle officiële Tourvoertuigen uitgerust met Continental banden.  


Na een eerste succesvol sponsorjaar in 2018, heeft Continental beslist om het partnership naar een hoger niveau te tillen, namelijk tot dat van hoofdpartner. Sinds 2019, ontvangt elke ritwinnaar van Continental een medaille voor zijn uitmuntende prestatie. Vele wielrenners beschouwen dit als een onvergetelijk moment in hun professionele wielercarrière.


Het traject van de Tour ziet er elk jaar anders uit. In de voorbije edtities stonden er vaak iconische beklimmingen op het programma, zoals die van l’Alpe d’Huez, le Tourmalet, le Mont Ventoux of de Galibier. De start van de Tour, de zogenaamde Grand Départ, vindt niet elk jaar in Frankrijk plaats. In 2019 bijvoorbeeld werd het startschot van de 106de editie van de Tour nog in Brussel gegeven en in 2022 is het de beurt aan de Deense hoofdstad, Kopenhagen. Weliswaar doorkruist het peloton elk jaar delen van de Alpen en de Pyreneëen en is de aankomst van de slotetappe voorzien op de wereldberoemde Champs-Elysées in Parijs. 

Passion for Safety

Start
Video Tour de France Teaser 2020


 

“We are delighted to play a major part in the biggest cycling race in the world. Being the stage winning partner of the Tour de France fits perfectly to our core value of ‘passion to win’. We are very much looking forward to contributing to the race with our wide range of high-performance tires.”

Christian Kötz, Board member and Head of Tire Division

Tour de France 2020 – Continental Highlights

Start
 

Picture Gallery Highlights 2020