New content item

De meest fantastische eendaagse wielerwedstrijd van Groot-Brittannië

De meest intense wielerklassieker van de kalender van de profwielrenners!

Deze zomer zakken enkele van de beste wielrenners ter wereld af naar de straten van Londen om deel te nemen aan een eendaagse wedstrijd die zijn gelijke niet kent.


De Prudential RideLondon-Surrey Classic is een 183 kilometer lange wedstrijd waaraan 150 van ‘s werelds bekendste wielrenners deelnemen om de hoogste geldprijs van alle eendaagse klassiekers op de profkalender in de wacht te slepen. De koers is een variatie op de route van de London Olympic Road Cycling Race 2012 en maakt deel uit van de UCI WorldTour. Hij wordt ook live uitgezonden op BBC Sport.

Continental Tyres is dan ook trots te kunnen optreden als officiële sponsor van de King of the Mountains- en Sprint-competities van de klassieker, die wordt gereden op zondag 29 juli. De Prudential RideLondon-Surrey 2018 omvat vijf loodzware klimsecties en vijf sprints in elke classificatie, met speciale prijzen voor de meest getalenteerde rijders van de dag.

“Continental Tyres is de perfecte partner voor de klassementen ‘King of the Mountains’ en ‘Sprint’ van de Prudential RideLondon-Surrey Classic,” aldus Hugh Brasher, Event Director voor Prudential RideLondon.

 

Bovendien presenteert Continental Tyres ook de Sprint-competitie in de Prudential RideLondon Classique, die eveneens in de UCI WorldTour kadert en de best betaalde professionele eendaagse wielerwedstrijd voor vrouwen is. De wedstrijd van 2018 vond plaats op zaterdag 28 juli.

De betrokkenheid van Continental Tyres gaat nog verder. De onderneming treedt ook op als officiële veiligheidspartner van Prudential RideLondon, met interactieve tentoonstellingen in de Festivalzones tijdens Prudential RideLondon FreeCycle, mechanische ondersteuning voor de rijders in de wedstrijd Prudential RideLondon-Surrey 100 en een tentoonstelling van de nieuwste innovaties inzake banden en rubbertechnologie op de Prudential RideLondon Cycling Show in het tentoonstellingscentrum ExCeL van 26 tot 28 juli.

We zijn verheugd te kunnen deelnemen aan dit sensationele evenement, dat verscheidene van onze kernwaarden weerspiegelt. We kijken ernaar uit om onze gripprestaties tot leven te brengen en onze passie voor veiligheid en technologie uit te dragen.

Guy Frobisher, Head of Marketing Communications, Continental Tyres

Prudential Ride London-Surrey Classic 2018

De Start

De profrenners vertrekken aan de Horse Guards Parade in St James’s Park in het centrum van Londen. Nadat ze de legendarische monumenten Whitehall en Buckingham Palace hebben aangedaan, rijden ze via zuidwest-Londen, naar het weelderige groen van Richmond Park, waar hen de eerste Continental Tyres Sprint wacht. De route gaat vervolgens dwars door Kingston upon Thames alvorens de gelijknamige rivier via de Hampton Court-brug wordt overgestoken richting Surrey.

Een stukje Surrey

Daarna rijden de renners door Walton-on-Thames, Weybridge en Ripley voor ze de eerste klim tegenkomen ter hoogte van Staple Lane. Dit is de eerste uitdaging voor Continentals King of the Mountains’-klassement. Eens boven worden ze beloond met een spectaculair uitzicht over het platteland van Surrey.

De renners, die zich intussen te midden van het prachtige natuurschoon van de Surrey Hills bevinden, naderen de heuvelachtige secties in Dorking, die 80 kilometer van de totale afstand uitmaken. Na Abinger Hammer en Westcott nemen de renners het tegen elkaar op in de eerste van drie Sprint-secties op Dorking High Street.

Vervolgens draait de groep naar het zuiden richting Coldharbour, waar Leith Hill op hen wacht, de tweede en tevens hoogste sectie voor het King of the Mountains-klassement. Zodra de renners deze epische piek hebben veroverd, rijden ze terug door Dorking voor een tweede Sprint, alvorens ze twee klimsecties van Westhumble naar Ranmore Common afwerken. Die laatste vertegenwoordigen klimsecties 3 en 4 in het King of the Mountains-klassement.

Daarna volgt een derde Sprint door Dorking en vervolgens de vijfde en laatste helling voor de King of the Mountains op de zigzagwegen van Box Hill. Met nog 51 kilometer voor de boeg keren de renners terug naar Londen via Leatherhead, Oxshott en Esher.


De finish

Wanneer ze Londen binnenrijden via Kingston upon Thames leiden de laatste fasen van de wedstrijd de deelnemers door Raynes Park en Wimbledon. Ze krijgen nog een laatste kans om Sprint-punten te sprokkelen in Wimbledon Village alvorens ze naar de Putney-brug over de Thames rijden. De koers gaat vervolgens voort over de oevers van de Thames, via Chelsea en Westminster, waarna een laatste krachtinspanning hen naar ‘The Mall’ naar Buckingham Palace en de enthousiaste fans aan de finish brengt.

De ritten van de wedstrijd

Continental Tires King of the Mountains

De uitdaging ‘Continental Tyres King of the Mountains’ is een reeks speciaal gekozen klimsecties binnen de Prudential RideLondon-Surrey Classic. De eerste zes renners die de piek van elke klim bereiken winnen punten.

Er zijn vijf kansen om punten te sprokkelen voor de Continental Tyres King of the Mountains. In 2018 zijn deze als volgt gekozen: een helling in Staple Lane, een op Leith Hill, twee stijgingen op Ranmore Common en een laatste klim op Box Hill.

Het prijzengeld wordt verdeeld over de vier renners met de meeste punten na de vijf klimsecties. De titel van ‘Continental Tyres King of the Mountains’ – en het grootste deel van het prijzengeld’ – gaat naar de renner met de meeste punten.

Sprints Continental Tires

De uitdaging ‘Continental Tyres Sprints’ is een reeks van specifieke sprints binnen de Prudential RideLondon-Surrey Classic. De punten gaan naar de vier renners die als eerste over de meet van elke sprint komen.

Er zijn vijf kansen om punten te winnen voor het Continental Tyres Sprints-klassement. In 2018 zijn dat een sprintlijn door Hampton Court in Richmond park, gevolgd door een sprintlijn op Dorking High Street, die de renners drie keer zullen passeren. De vijfde en laatste sprintlijn bevindt zich in Wimbledon Village.

Het prijzengeld wordt verdeeld over de drie renners met de meeste punten na de vijf sprints. De titel van ‘Continental Tyres Sprint Champion’ – en het grootste deel van het prijzengeld’ – gaat naar de renner met de meeste punten.

Lees ook

Continental ondersteunt de Junior Cadetten

New content item

Elk jaar tijdens de Ronde van Frankrijk, wordt de volgende generatie van wielertalenten uitgenodigd om voor het peloton te rijden als officiële ‘Cadets Juniors du Tour’.

Meer lezen