Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Team Sky volgt Tour in Ford Focus RS uitgerust met SportContact™ 6

Wagenpark Team Sky rolt op Continental rubber

28/06/2017
article_66w_image1

Wagenpark Team Sky rolt op Continental rubber

De speciale Focus RS-versie, in de voor de gelegenheid witte teamkleuren van Team Sky, is onder meer voorzien van een fietsrek dat 350 kilogram extra gewicht kan dragen en custom made stoelen. De Focus RS werd uitgerust met supersportieve Continental SportContact™ 6-banden in de maat 235/35 ZR19, voor veiligheid en controle bij elke snelheid. Belangrijk, want de Focus RS wordt specifiek voor de 2 individuele tijdritten ingezet, een eerste maal bij de start op 1 juli in Düsseldorf en opnieuw voor de afsluitende tijdrit op 22 juli in Marseille.


De Sky-vloot bestaat verder uit Ford Mondeo Wagons met Ford Intelligent All Wheel Drive (AWD) voor de ritten in lijn en speciaal geprepareerde S-MAX-, Edge- and Transit-uitvoeringen voor de crew. De rennersbussen zijn van het merk Volvo. Het volledige wagenpark van de ploeg wordt uitgerust met Continental banden en zal Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk doorkruisen van 1 t.e.m. 23 juli 2017.

chris-froome-kramon-tdf-2016

Ook Froome en co. vertrouwen op Continental

Uiteraard vertrouwen ook de protagonisten zelf op Continental: niet enkel kopman en titelverdiger Chris Froome en zijn ploeggenoten bij Team Sky, want maar liefst 8 van de 22 wielerploegen aan de start van de Ronde van Frankrijk rijden op Continental tubes. Onder meer Froome's uitdagers Nairo Quintana en Alejandro Valverde (Team Movistar), kersvers Belgisch kampioen Oliver Naesen en teamgenoten Jan Bakelants en Romain Bardet (AG2R La Mondiale), spurtbom Mark Cavendish, Brits kampioen Steve Cummings en Serge Pauwels (Team Dimension Data) en de renners van FDJ (Démare, Pinot), Katusha (Kristoff), Orica-Scott (Keukeleire) en Bahrein Merida (Izagirre). De favoriete tube van het profpeloton is de Continental Competition Pro Ltd. Daarmee is Continental, net als vorig jaar, opnieuw hofleverancier in de Tour de France op het gebied van banden. In 2016 werden 15 van 21 ritten gewonnen op Duits rubber en 8 renners uit de top 10, waaronder het volledige podium, reden op Continental.

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën voor een duurzaame en geconnecteerde mobiliteit van mensen en goederen. Sinds haar oprichting in 1871 biedt het technologiebedrijf veilige, efficiënte, slimme en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. In 2016 genereerde het bedrijf een omzet van €40,5 miljard euro. Vandaag stelt Continental zo'n 227.000 mensen tewerk in 56 landen.

Contact
Thomas Vanautgaerden

Marketing Communications Manager

Hermeslaan 1B
B-1831 Diegem

+32 (0)2 710 23 07