Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Continental valt in de prijzen op Belgian Sponsorship Awards

27/03/2018
article_66w_image1

In het kader van het Belgian Sponsorship Forum werden voor de vierde maal de Belgian Sponsorship Awards uitgereikt die de beste Belgische sponsorprojecten evalueert en beloont. Continental behoorde samen met Unilin, Engie, ING, Telenet en KV Oostende tot de laureaten.

180 genodigden uit de sponsoring-, marketing- en communicatiewereld woonden de uitreiking in DockDome in Brussel bij. De plechtige ceremonie van de Belgian Sponsorship Awards was de apotheose van het Belgian Sponorship Forum, dat van start ging met SponsorLive, een congres waar sprekers van gerenommeerde internationale merken als Nissan, UEFA, McLaren, Bridgestone, Lidl en Transport for London hun strategie en best practices op het vlak van sponsoring kwamen toelichten.

De internationale jury van de Belgian Sponsorship Awards bekroonde de beste Belgische sponsoringprojecten in 6 categorieën:

  • BEST SPONSORSHIP ACTIVATION - Continental voor Continental Cycling Heroes
  • BEST EMPLOYEE ENGAGEMENT - Unilin (Quick-Step) voor Thank You Tom
  • BEST SOCIETAL SPONSORSHIP - Engie voor Power2Act
  • BEST ENTERTAINMENT SPONSORING - ING voor Oscar and the Wolf
  • SPONSORIUM AWARD FOR BEST SPORT SPONSORING - Telenet voor Cyclocross
  • RIGHTSHOLDER OF THE YEAR - KV Oostende

BEST OF BELGIUM – De apoteose van de avond was de uitreiking van de prestigieuze trofee Best of Belgium, die bekroont het beste sponsorproject over alle categorieën heen. De keuze viel opnieuw op Continental voor de activatie rond de Continental Cycling Heroes. Continental zal daardoor België vertegenwoordigen op de volgende European Sponsorship Excellence Awards in Londen.

Marketingmanager Jan Vandenbussche reageert tevreden op de bekroning: "Na 20 jaar voetbalsponsoring schakelden we vorig jaar een niveau hoger in onze marketingcommunicatiestrategie.  Onze focus ligt nu nog meer op content marketing waarbij we 3 relevante platformen activeren: Vision Zero, driving experiences en fietssponsoring. Deze 3 thema’s zijn geen losstaande eilandjes, maar allen met elkaar verbonden, met veilige mobiliteit als overkoepelend thema. Dat Continental meteen al deze twee mooie awards toebedeeld kreeg, overtreft mijn stoutste verwachtingen.  Dit is voor ons een bevestiging dat boven alles creativiteit, originaliteit en de directe link met onze producten het verschil kunnen maken.  Ik ben dan ook uitermate fier op wat mijn team op deze korte termijn heeft gerealiseerd.  De perfecte boost om "een tandje bij te steken" op de ingeslagen weg."

Ook Thomas Vanautgaerden, marketingcommunicatiemanager bij Continental Benelux en projectmanager van de Continental Cycling Heroes Tour, blikt tevreden terug: “Wij gingen zonder echte winstverwachting naar de uitrijking en waren al bijzonder verheugd genomineerd te zijn met ons gloednieuwe sponsorproject, samen met ervaren sportsponsoren als Telenet, ING en AG Insurance. Bovendien waren we ook opgetogen met de categorie waarin de nominatie viel, activatie, want daar draait het voor ons echt om. Wij willen de brede fietsgemeenschap in België die nu al overtuigd is van de kwaliteit van onze fietsbanden, de link laten leggen met onze even kwalitatieve autobanden. Die imagotransfer is geen vanzelfsprekend bruggetje, maar we gaan de uitdaging graag aan met onze Continental Cycling Heroes. Dat een vakjury dit nu waardeert en beloont, stemt ons zeer trots. Op naar Londen, waar we de Belgische eer gaan verdedigen!”

Continental

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2017 een voorlopige omzet van 44 miljard euro en heeft momenteel in 61 landen meer dan 235.000 medewerkers in dienst.