Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Continental sponsort La Vuelta

08/03/2018
article_66w_image1
  • Bandenfabrikant sponsort daarmee één van ‘s werelds meest prestigieuze wielerwedstrijden
  • Continental is ook officiële sponsor van de Ronde van Frankrijk
  • Óscar Pereiro, voormalig wielrenner en winnaar van de Ronde van Frankrijk, wordt aangesteld als merkambassadeur voor fietsactiviteiten in Spanje

Vanaf dit jaar sponsort Continental één van ‘s werelds meest prestigieuze wielerwedstrijden, de Vuelta a España in Spanje. De ‘Vuelta’, zoals hij doorgaans wordt genoemd, wordt traditioneel in Spanje gereden van eind augustus tot half september. Met zijn bergritten en ultrasteile stukken wordt deze ronde van het Iberische Schiereiland alom beschouwd als een van de zwaarste etappewedstrijden ter wereld.

Zowel in Europa als in de rest van de wereld is wielrennen een erg populaire sport. Met zijn jarenlange ervaring als fabrikant van racebanden, die deels met de hand worden gemaakt, levert Continental banden aan een groot aantal World Tour teams die de Ronde van Frankrijk en andere internationale wedstrijden betwisten. De beslissing om één van ‘s werelds meest prestigieuze wielerwedstrijden – de Vuelta – te sponsoren, moet de zichtbaarheid van het merk en de prestaties van zijn producten naar een nog hoger niveau tillen.  Begin december vorig jaar had Continental al aangekondigd de Ronde van Frankrijk te zullen sponsoren en de bandenfabrikant ziet zijn engagement in de Vuelta als een logische volgende stap. Elk jaar staan honderdduizenden fans langs de route om de wielrenners aan te moedigen. Televisie, radio en geschreven pers brengen wereldwijd verslag uit over de wedstrijd.

In de ontwikkeling en productie van banden voor auto’s en tweewielers streeft Continental voortdurend naar meer verkeersveiligheid. Dat blijkt ook uit Continentals ‘Vision Zero’, een initiatief om verkeersongevallen en de daarbij horende (al dan niet dodelijke) letsels op lange termijn volledig te elimineren

la-vuelta-continental-pereiro

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2017 een voorlopige omzet van 44 miljard euro en heeft momenteel in 61 landen meer dan 235.000 medewerkers in dienst.