Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Continental en SHARE NOW Denmark maken realtime monitoring van profieldiepte banden mogelijk

30/12/2020
Tansu_Isik

Tansu Isik, Head of Business Development and Global Marketing at the Continental Tires business area.

  • Voorspelling van de profieldiepte van banden via een algoritme met een nauwkeurigheid van minder dan één millimeter
  • Pilot omvat ook real time monitoring van bandenspanning en -temperatuur op afstand van de volledige vloot van ongeveer 600 auto’s van SHARE NOW Denemarken
  • Het realtime monitoren koppelt informatie van bandsensoren en telemetriegegevens van een bestaande on-board unit met een algoritme in de cloud
  • Door banden te verbinden met de cloud maakt Continental just-in-time bandenservice op basis van de behoefte mogelijk.

Hannover, Kopenhagen, 30 december 2020. Continental heeft succesvol real time monitoring van bandenprofielen gedemonstreerd in een pilootproject met elektrische voertuigen van autodeelbedrijf SHARE NOW Denmark. In samenwerking met zijn projectpartner en telemetriespecialist Traffilog koppelde de premium bandenfabrikant informatie over bandensensoren en telemetriegegevens van de voertuigen van het wagenpark aan een eigen algoritme in de cloud. Daardoor kan Continental de profieldiepte van banden in real time voorspellen met een nauwkeurigheid van minder dan één millimeter. In de toekomst zullen dergelijke slimme digitale bandenoplossingen een belangrijke drijfveer zijn om banden te servicen wanneer dit nodig is i.p.v. volgens een regelmatig gepland onderhoud. “Met dit pilootproject zijn we de eerste op de markt die een significant nauwkeurige monitoring van profieldiepte via een algoritme bieden. Met een nauwkeurigheid van minder dan één millimeter heeft ons pilootproject in feite een benchmark in de branche neergezet op het gebied van slimme digitale bandenoplossingen”, zegt Tansu Isik, Hoofd Business Development and Global Marketing bij Continental. Hij voegt toe: “We hebben zeer nauw samengewerkt met onze collega's van Continental Automotive Technologies en met onze partner Traffilog om dit succes te bereiken.”

Voor wagenparkbeheerders is het gunstig om op elk moment zo nauwkeurig mogelijk informatie te hebben over de staat van hun banden. Bandenslijtage en -schade is voor hen een belangrijke kostenfactor. Bovendien hebben intacte en goed onderhouden banden een opmerkelijke positieve invloed op andere belangrijke kostencomponenten, zoals brandstofefficiëntie en slijtage van onderdelen.

“Realtime monitoring van banden is een enorm voordeel voor ons. We kunnen onze banden op elk moment controleren en onderhouden en proactief actie ondernemen”, zegt Steen Herløv Andersen, Hoofd Operations bij SHARE NOW Denmark. Voordelen zijn efficiënter operationeel beheer van de vloot, minimale stilstand door herstelling en onderhoud, grotere veiligheid en lagere totale kosten dankzij hogere energie-efficiëntie.

Real time tire monitoring Kopie


“Met dit pilootproject bieden we nog een blik op de toekomst van Continental’s slimme digitale bandenoplossingen. Door banden rechtstreeks aan de cloud te koppelen, kan Continental interessante nieuwe businessmodellen creëren. Ons digitale ecosysteem voor banden, waarin we samenwerken met ons brede netwerk van partners, draait om het helpen van onze klanten met banden en service op het juiste moment en op de juiste plaats”, zegt Isik. Hij voegt toe: “Bij Continental maken we gebruik van beide: onze bandenexpertise en onze in-house knowhow over sensor- en voertuigarchitectuur, die wordt geleverd door Continentals Automotive Technologies group sector.”

Continental heeft een sterk trackrecord in het ondersteunen van wagenparkbeheerders van zowel bedrijfswagens als personenauto's om hun wagenpark efficiënter te beheren. Tegelijkertijd is het technologiebedrijf een van de grootste autoleveranciers ter wereld. Deze unieke opzet van Continental had een beslissende impact op het succes van dit pilootproject: de expertise van Continental’s Automotive Technologies in voertuigarchitecturen en telemetrie vormde de basis om het algoritme intern te ontwikkelen, te testen en te valideren. Hetzelfde geldt voor de gebruikte bandensensoren, die ook bij Continental zijn ontworpen en geproduceerd, specifiek om aan de projectvereisten te voldoen. “Door onze opzet hebben we alle specialisten die we nodig hebben in huis. Dit betekent korte afstanden om zaken op gang te krijgen. Dat is een echt concurrentievoordeel. Deze pilot is een voorbeeld van de intensieve inspanningen van Continental om klantgerichte bandenoplossingen te ontwikkelen, gebaseerd op hun specifieke behoeften om de efficiëntie te verhogen, de kosten te verlagen en de veiligheid te vergroten”, legt Isik uit.

Dit pilootproject van het realtime monitoren van het bandenprofiel is onderdeel van een groter project waarin Continental samenwerkt met zijn partner Traffilog waarin ook realtime monitoren op afstand van bandenspanning en temperatuur wordt mogelijk gemaakt van het hele wagenpark SHARE NOW in Denemarken, met ongeveer 600 auto's die momenteel in gebruik zijn. Continental was in staat om zijn realtime bandenmonitoringoplossing te integreren in een reeds bestaand telematicasysteem. Om zowel het vastleggen als de overdracht van data mogelijk te maken, heeft Traffilog zijn telematica unit aangepast aan de vereisten van Continental om de relevante data te kunnen invoeren in zijn gepatenteerde algoritme.


Traffilog is een toonaangevende leverancier van geavanceerde en innovatieve telematica voor het mogelijk maken van geconnecteerde voertuigen en toekomstige mobiliteitsoplossingen. Onze algemene missie is om de efficiëntie van de mobiliteitsindustrie te maximaliseren door geconnecteerde voertuigoplossingen te bieden die de veiligheid van de bestuurder verhogen en de algehele operationele kosten verlagen. Traffilog's kennis en ervaring hebben gebruikgemaakt van diepgaande automotive engineering om individuele one-stop-oplossingen te creëren voor telematische hardware, applicaties en software-integratie. Traffilog heeft al bijna twee decennia de hele automobielmarkt met elkaar verbonden en verbindt momenteel meer dan 450.000 voertuigen wereldwijd en biedt wereldwijde oplossingen voor OEM's, Tier1 en aftermarket in zowel de publieke als de private sector. Industrieën die vandaag profiteren van de geconnecteerde diensten van Traffilog zijn onder meer noodhulp-, leasing-, verhuur-, autodeel-, openbaar vervoer-, afvalbeheer- en transportbedrijven.

SHARE NOW is beschikbaar in 16 steden in 8 landen in Europa. Het totale wagenpark in Denemarken bestaat uit ongeveer 600 auto's met een breed scala aan autotypes in het wagenpark: BMW i3, BMW 1-serie, BMW X1, Mini elektrisch, Mini 3- en 5-deurs, Mercedes A-klasse en Mercedes B-klasse. Als klant in Denemarken kunt u de service ook in alle andere SHARE NOW-steden gebruiken wanneer u reist. Naast SHARE NOW bestaat de NOW-familie uit 4 andere bedrijven; PARK NOW, CHARGE NOW, REACH NOW en FREE NOW. Lees hier meer over de verschillende bedrijven https://www.your-now.com/our-story.

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2019 een omzet van 44.5 miljard Euro en heeft momenteel in 60 landen meer dan 233.000 medewerkers in dienst. In 2021 viert het bedrijf zijn 150ste verjaardag.

De bandenafdeling telt 24 productie- en ontwikkelingslocaties over de hele wereld. Als een van ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten realiseerde de afdeling in 2019 een omzet van 11,7 miljard euro met meer dan 56.000 werknemers. Continental geldt als een van de technologische marktleiders in de bandensector en biedt een breed productgamma aan voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling dragen in aanzienlijke mate bij tot een kostefficiënte en ecologische mobiliteit. De bandenafdeling levert ook diensten voor de bandensector en fleettoepassingen, evenals digitale beheersystemen voor de banden van bedrijfsvoertuigen.


Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B
1831 Diegem