Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Continental wordt officiële partner van de Ronde van Frankrijk

04/12/2017

 

  • Tourbaas Christian Prudhomme en Nikolai Setzer, lid van de Raad van Bestuur van Continental, kondigen een langetermijnpartnerschap aan
  • Continental zal alle banden voor de Tourkaravaan leveren
  • Continental heeft een lange traditie in het leveren van fietsbanden voor profploegen

Vanaf januari 2018 wordt Continental officiële partner van de Ronde van Frankrijk. De deal werd aangekondigd door Christian Prudhomme, Algemeen Directeur van de Société du Tour de France, en Nikolai Setzer, lid van de Raad van Bestuur van Continental AG verantwoordelijk voor Corporate Purchasing en hoofd van de bandenafdeling. 

Nikolai Setzer, lid van de Raad van Bestuur van Continental AG verantwoordelijk voor Corporate Purchasing en hoofd van de bandendivisie (midden) samen met Tourbaas Christian Prudhomme (tweede van rechts)

New content item

"Voor Continental was dit een logische vervolgstap in ons streven steeds betere hightech fietsbanden te ontwikkelen - banden die met name in 's werelds meest veeleisende wielerwedstrijd, de Ronde van Frankrijk, gebruikt worden door het profpeloton", aldus Setzer tijdens de officiële persvoorstelling in Parijs.

"Met dit partnerschap onderlijnen we onze expertise in de unieke wereld van het professionele wielrennen - en bovendien op het hoogste toneel met de Tour. Het een wedstrijd waarin niet enkel veiligheidsaspecten een rol spelen, maar ook rolweerstand en gewicht". In 2017 reden negen World Tour-ploegen op Continental tubes, waaronder het Team Sky van uiteindelijke winnaar Chris Froome.

Tourbaas Christian Prudhomme: "het is een ware eer Continental te verwelkomen als officiële partner van de Ronde van Frankrijk - een bedrijf van internationale allure met meer dan 145 jaar knowhow en aan de top van haar sector. Het is voor het wielrennen in het algemeen symbolisch ook belangrijk dat een topbedrijf als Continental zich verbindt met de grootste wielerwedstrijd ter wereld. De inzet van A.S.O. met betrekking tot veiligheid van haar renners en toeschouwers, gecombineerd met Continental's onderzoek naar veiligere mobiliteit, maakt dit bovendien een logische samenwerking. De banden blijven immers het enige punt van contact tussen de fiets met het wegdek en zijn daarom van cruciaal belang in de moderne wielersport."

Het partnerschap loopt voor een periode van 5 jaar - tot en met 2022 - en behelst ondermeer grote visibiliteit voor Continental tijdens de Tour. Alle officiële wagens en motoren in de Tourkaravaan worden bovendien uitgerust met Continental banden.

In België is Continental bovendien ook actief als titelpartner van de Continental Cycling Heroes Tour, een reeks premium toertochten telkens in het kader van een Olympisch of wereldkampioen wielrennen en georgansieerd door sportmarketingbureau Golazo.

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2016 een omzet van 40,5 miljard euro en heeft momenteel in 56 landen meer dan 233.000 medewerkers in dienst.

New content item