Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Continental verkrijgt drie homologaties in OE voor de nieuwe XC 60 van Volvo Cars

30/08/2017
  • Autofabrikant keurt Continental banden goed voor de 18-, 19- en 20-inch velgen voor zijn nieuwe SUV

  • Volvo Cars bestelt drie modellen banden om wereldwijd te gebruiken als originele uitrusting - twee ervan maken gebruik van de extra stille ContiSilent technologie

Hanover, 28. Augustus 2017. Volvo Cars heeft de ContiEcoContact 5, de ContiSportContact 5 en de ContiCrossContact LX Sport in de afmetingen 235/60 R 18, 235/55 R 19 en 255/45 R 20 goedgekeurd voor gebruik in eerste montage op de nieuwe Volvo XC 60. Alle banden zijn gelabeld met de afkorting "VOL" achter de bandenmaat om de specificatie van de orginele uitrusting van Volvo Cars te onderscheiden van de normale versie. Twee van de modellen, de ContiSportContact 5 in maat 235/55 R 19 en de ContiCrossContact LX Sport in maat 255/45 R 20, zijn uitgerust met ContiSilent technologie. Deze banden hebben een speciale coating aan de binnenkant van het loopvlak die het geluid van de band / weg aanzienlijk vermindert, zodat de rit nog comfortabeler wordt. Op de vervangingsmarkt zijn de banden verkrijgbaar bij Volvo-dealers en bandenverkopers; de 20-inch maat is alleen te koop in de VS.

Banden van Continental zijn voorlopers op het gebied van originele uitrusting; één op de drie nieuwe auto's in Europa rolt van de productielijn met banden die zijn ontwikkeld in Hanover. In de Verenigde Staten wordt één op de zeven nieuwe auto's geleverd met Continental banden. Met de ContiSportContact 5 levert Continental een product dat met name geschikt is voor sportauto's en SUV's met sportieve rij-eigenschappen. Deze band levert goede grip en een korte remafstand op natte en droge wegen. Voor zo'n sportieve band biedt hij ook een zeer lage rolweerstand en een prima kilometerafstand. De sleutel tot deze prestatie is de Black Chili-samenstelling die is ontworpen voor maximale krachtoverdracht tijdens het remmen en een lage rolweerstand tijdens normaal rijden.          

 
De ContiEcoContact 5 combineert een korte remafstand op natte en droge wegen met een lage rolweerstand. Vergeleken bij het vorige model biedt deze band 20% minder rolweerstand en 12% beter kilometerrendement.      


De ContiCrossContact LX Sport is speciaal ontwikkeld voor gebruik in eerste montage en heeft goedkeuring gekregen van een groot aantal Europese, Amerikaanse en Japanse SUV-fabrikanten. Hij is ook reeds een populair product op de vervangingsmarkt geworden. Als band voor krachtigere auto's biedt hij een goede grip, nauwkeurig stuurgedrag op natte en droge wegen alsook een hoog kilometerrendement en comfort, en kan hij ook licht gebruik op onverharde wegen aan.

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2016 een omzet van 40,5 miljard Euro en heeft momenteel in 56 landen meer dan 230.000 medewerkers in dienst.

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

+32 (0)495 89 06 86