Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Continental Benelux en Continental Banden Groep sluiten nieuwe langdurige samenwerkingsovereenkomst

16/04/2019
newnl-teaser

  • Snel veranderende automotive- en bandenmarkt leidt tot een gewijzigde manier van samenwerken

  • Het huidig importeurscontract met Continental Banden Groep wordt vanaf 1 juli omgevormd in een langdurige samenwerkingsovereenkomst

  • Naast de huidige truckbanden business integreert Continental Benelux vanaf 1 juli de verkoopactiviteiten voor personen- en bestelwagenbanden en industriebanden in de Nederlandse markt

Diegem, 16 april 2019. De automobiel- en bandenmarkt is sinds een aantal jaren onderhevig aan belangrijke veranderingen. Als gevolg hiervan hebben Continental Benelux en Continental Banden Groep een nieuw samenwerkingskader bepaald dat beter is aangepast aan deze veranderende marktomgeving.

Beide bedrijven hebben een akkoord bereikt om het huidige importeurscontract vanaf 1 juli 2019 om te zetten in een langdurige samenwerkingsovereenkomst. Zowel Continental Banden Groep als Continental Benelux zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe aanpak hen zal versterken om hun toekomstplannen te realiseren.

"Dankzij de integratie van personenwagenbanden, bestelwagenbanden en industriebanden binnen Continental Benelux, worden we verantwoordelijk voor de verkoop van deze productlijnen op de Nederlandse markt, naast de vrachtwagenbanden activiteit die al deel uitmaakt van onze verkoopsorganisatie", zegt Raf Claes, General Manager bij Continental Benelux. "We zullen deze nieuwe activiteiten uitbouwen binnen ons huidig Benelux-organisatiemodel met hoofdkantoor in Brussel en een satellietkantoor in de Koolhovenstraat in Barneveld voor onze Nederlandse relaties. Ons doel is om optimale service te bieden aan onze klanten in de Nederlandse markt", besluit Raf Claes.


Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2018 een omzet van 44.4 miljard Euro en heeft momenteel in 60 landen om en bij 244.000 medewerkers in dienst.

De bandenafdeling telt 24 productie- en ontwikkelingslocaties over de hele wereld. Als een van ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten realiseerde de afdeling in 2017 een omzet van 11,3 miljard euro met ongeveer 54.000 werknemers. Continental geldt als een van de technologische marktleiders in de bandensector en biedt een breed productgamma aan voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling dragen in aanzienlijke mate bij tot een kostefficiënte en ecologische mobiliteit. De bandenafdeling levert ook diensten voor de bandensector en fleettoepassingen, evenals digitale beheersystemen voor de banden van bedrijfsvoertuigen.

Contact
Jan Vandenbussche

Marketing Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

+32 477 28 10 56