Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

De nieuwe PremiumContact 6 wordt begin 2017 gelanceerd

16/02/2017

Lancering van de nieuwe PremiumContact 6 begin 2017

  • Nieuwe zomerband verkrijbaar in 70 afmetingen van 16" tot 21"
  • Continental verwacht sterke vraag van constructeurs en vervangingsmarkt
  • Band voldoet aan hoogste eisen inzake veiligheid, comfort en stuurrespons

De nieuwe PremiumContact 6 wordt begin 2017 in diverse afmetingen verkrijgbaar bij bandendealers. De nieuwe band zal zijn succesvolle voorgangers, de ContiPremiumContact 5 en ContiSportContact 5, geleidelijk aan vervangen. Beide profielen deden het erg goed zowel in eerste montage als in de vervangingsmarkt. Voor autoconstructeurs alleen al leverde Continental circa 400 verschillende OE-specificaties af.


"Met de nieuwe PremiumContact 6 wilden we de kloof dichten tussen een berlineband met hoog rijcomfort en een sportwagenband’’, verduidelijkt Patricia Esparza Alonso, Product Manager bij Continental. "Daarom hebben we de verregaande expertise, opgedaan gedurende 145 jaar bandontwikkeling, gecombineerd met de doorgedreven kennis over rijhulpsystemen van onze Automotive-afdeling om aan de hoogste verwachtingen van onze klanten te voldoen."


Voor de nieuwe PremiumContact 6 heeft de Duitse bandenfabrikant alles in het werk gesteld om in één enkel product een antwoord te bieden op de alsmaar strengere eisen inzake rijcomfort, nauwkeurige stuurrespons, maximale veiligheid en milieu-eigenschappen. Daartoe hebben de ontwikkelingsingenieurs nieuwe rubbermengsels uitgewerkt, evenals een innovatief loopvlakprofiel dat voortbouwt op de hoogtechnologische SportContact 6 en een soepele geometrie die een hoog rijcomfort verzekert. Dit resulteerde in een band die tot 15% beter scoort dan zijn voorganger op het gebied van levensduur en rijcomfort.


"Tegen de start van het zomerbandenseizoen 2017 zullen ongeveer 70 afmetingen van de nieuwe PremiumContact 6 verkrijgbaar zijn," aldus Patricia Esparza Alonso. "Met velgdiameters van 16’’ tot 21’’ dekken deze een groot deel van de marktvraag, terwijl de beschikbare breedtes variëren van 195 mm tot 275 mm. Ook de hoogte-breedteverhoudingen van 65 tot 40% zullen een groot deel van de markt dekken, terwijl de hoogste snelheidsindex tot 300 km/u oploopt."


Met de nieuwe PremiumContact 6 richt Continental zich tot een marktsegment dat men omschrijft als "personenwagen- en 4x4-banden met een sterke nadruk op veiligheid, wegligging en rijcomfort voor middenklassemodellen en groter." Dit zijn de eigenschappen die steeds meer autoconstructeurs en bestuurders verwachten om te kunnen voldoen aan alle technische en maatschappelijke vereisten van de individuele mobiliteit voor het nieuwe millennium.


Patricia Esparza Alonso vat het als volgt samen: "In combinatie met ons engagement als partner van de 'Stop the Crash'-campagne van Global NCAP, demonstreren we met de nieuwe PremiumContact 6 onze inspanningen om de ideale balans te vinden tussen onovertroffen veiligheid, comfort en duurzaamheid."


New content item

Meer nieuws

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

+32 (0)2 710 23 12