Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Nieuw: de Eddy Merckx Classic

Eerbetoon voor "de Kannibaal" op Belgische bodem

08/06/2017
article_66w_image1

Eddy Merckx is één van die Belgen die geen introductie nodig heeft. Een wielerheld zoals een wielerheld hoort te zijn. En dus kan hij uiteraard niet ontbreken in de Continental Cycling Heroes Tour.

Op 26 augustus 2017 neemt Eddy Merckx himself alle wielerfans mee op een unieke toertocht door Brussel, Vlaanderen en Wallonië. De Eddy Merckx Classic start aan de Heizel in Brussel. Van daaruit doorkruist het parcours het Pajottenland richting Vlaamse Ardennen. Deelnemers hebben de keuze tussen 83, 113 of 153 kilometer, waarbij de deelnemers van de langste tocht de Muur van Geraardsbergen nog moeten bedwingen alvorens terug te keren richting Brussel. Net voor de finish passeert iedereen nog de fabriek van Eddy Merckx Cycles in Zellik. Het belooft een prachtige tocht door de drie Belgische gewesten te worden.

"Ik ben in de eerste plaats vereerd dat er een Eddy Merckx Classic voor wielertoeristen georganiseerd wordt", aldus Eddy Merckx. "Maar het doet me bijzonder plezier dat de organisatie er aan gedacht heeft om de start en de finish in Brussel te organiseren. Het Heizelplateau is makkelijk bereikbaar en parkeren is er geen probleem. Bovendien is het een goeie uitvalsbasis om snel in het Pajottenland te geraken. Als echte Belg ben ik ook blij dat het parcours via zowel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Vlaanderen als Wallonië loopt. Hopelijk komen er op 26 augustus veel fietsers afgezakt naar Brussel. Ik zal alvast zelf ook mee rijden!"

"Eddy is de grootste sportman aller tijden en een fantastische mens", getuigt Guy Vanhengel, Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering. "Hij leverde sportprestaties door de hele wereld erkend en hij is ondanks zijn heldendom een eenvoudige mens, van goede inborst, gebleven. Met een hele, nuchtere, goede gezonde, klare kijk op de samenleving. En die kijk straalt ook de Classic uit die naar hem is genoemd. En dan nog in ons geliefd Brussel waar sport als verbindend middel mensen wil samenbrengen en laten genieten van die mooie sport die het wielrennen is."

De Eddy Merckx Classic is de nieuwste tocht binnen de Continental Cycling Heroes Tour, een reeks premium toertochten voor sportieve fietsers, waarbij je wordt uitgedaagd door een wereld- of olympisch kampioen op zijn trainings- of favoriete wedstrijdparcours. Ook titelpartner Continental is vereerd met de nieuwste aanwinst. "Een held als Eddy Merckx, met maar liefst 525 profzeges op zijn palmares, mocht gewoon niet ontbreken in ons rijtje wielerkampioenen", aldus Thomas Vanautgaerden, marketing communicatiemanager bij Continental-banden. "Het parcours langs de 3 gewesten wordt een tocht voor echte kannibalen. En naar goede gewoonte zorgen wij en de andere partners ervoor dat het een mooie fietshappening wordt op de Heizel, waar ook na de toertocht vanalles te beleven valt."

Na de Eddy Merckx Classic verwacht Sven Nys alle wielerliefhebbers op 2 september in Baal voor zijn Sven Nys Classic, de laatste tocht van het Continental Cycling Heroes Tour seizoen.

Contact
Thomas Vanautgaerden

Marketing Communications Manager

Hermeslaan 1B
B-1831 Diegem

+32 (0)2 710 23 07