Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Continental ontvangt innovatieprijs van CES 2019

05/12/2018

Veilig, gebruiksvriendelijk, bekroond: Continental ontvangt Innovatieprijs van CES 2019 voor intelligent deursysteem

  • Uitzonderlijk gebruiksgemak: PASE en elektrische deuraansturing ondersteunen autonoom openen en sluiten
  • Meer veiligheid: Intelligente obstakeldetectie voorkomt ongevallen
  • Optimale bescherming: Intelligente deurremsysteem biedt meer vrijheid bij het openen van de deuren en voorkomt dat deuren terug dichtvallen, zelfs wanneer het voertuig op een helling staat 

Las Vegas, 5 december 2018. Met zijn oplossingen voor intelligente voertuigdeuren optimaliseert technologiebedrijf Continental de verhouding tussen veiligheid en gebruiksgemak. Hypergeavanceerde technologieën zoals het intelligente deurremsysteem en de slimme, autonome deursteun vereenvoudigen het openen en sluiten en voorkomen dat de deuren ongecontroleerd dichtslaan. Bovendien draagt de obstakeldetectie bij tot de veiligheid van het wegverkeer en voorkomt ze deuken en krassen.

Het slimme autonome deursysteem is ook een noodzakelijke functie voor zelfrijdende voertuigen. Voertuigen zonder bestuurder moeten ook zelf hun deuren kunnen openen en sluiten, zonder de hulp van operatoren of deurgrepen, zodat passagiers gemakkelijk in en uit kunnen stappen. Dankzij zijn geavanceerde functies werd het intelligente deursysteem van Continental op CES 2019 bekroond met een Innovation Award in de categorie ‘Intelligente voertuigsystemen en zelfrijdende technologieën’. CES-organisator CTA (Consumer Technology Association) kondigde de winnaars aan tijdens het jaarlijkse evenement CES Unveiled New York, dat een voorsmaakje geeft van de producten en trends die worden verwacht op de komende CES 2019-beurs, die plaats vindt van 8 tot 11 januari.  

CES2019-Picture1

Innovatieprijs bekroont belangrijke bijdrage aan een veilige en comfortabele mobiliteit

"De CES Innovation Award is zowel een bevestiging als een stimulans voor onze ontwikkelaars," verklaarde Johann Hiebl, hoofd van de afdeling Continental Body & Security. “Uiteindelijk willen we met onze oplossingen het comfort en de veiligheid voor chauffeurs en alle andere weggebruikers blijven verhogen.” Om bezoekers te laten kennismaken met het volledige scala aan functies van Continentals hoogtechnologische deursystemen, hebben de ontwikkelaars een interactief demonstratievoertuig ontworpen voor de Consumer Electronics Show 2019 in Las Vegas met twee verschillende benaderingen voor intelligente deursystemen.

CES-2019-Picture2

Slimme, autonome deur verhoogt het gebruiksgemak naarmate de zelfrijdende wagen dichterbij komt

Met de elektrische deurbedieningsfunctie ondersteunt Continental het autonoom openen en sluiten van de voertuigdeuren en beschermt het de passagiers tegen geknelde vingers, handen of eigendommen met zijn antiklembeveiliging. “Door de koppeling met ons passief start- en instapsysteem (PASE) worden de voertuigdeuren automatisch en contactloos geopend op het juiste moment. En aangezien het systeem de gebruiker in kwestie herkent, wordt de deur aan de juiste kant geopend," aldus Hiebl.

De slimme autonome deur communiceert voortdurend met de geïntegreerde statische obstakeldetectie. Wanneer de sensoren een stilstaand obstakel herkennen, stopt de intelligente deur automatisch zijn beweging. In de assistentiemodus maakt het systeem de bediening van de deur eenvoudiger door de benodigde fysieke inspanning te verminderen en elke openingshoek mogelijk te maken. Dat komt het gebruiksgemak sterk ten goede wanneer de wagen op een helling staat. De deur klapt niet meer dicht en kan door de assistentiefunctie in opwaartse richting worden geopend of gesloten zonder dat er extra fysieke inspanning nodig is. Dit maakt het voor kinderen en ouderen gemakkelijker om de deuren van voertuigen te bedienen. Optionele functies zoals een instelbare deursnelheid, een beveiliging tegen dichtslaan en de demping in de eindpositie kunnen het gebruiksgemak nog verder verhogen en de druk op de deur- en chassismechanismen verlichten.

Intelligent deurremsysteem beschermt passagiers en weggebruikers

Een extra bonus is de continu variabele openingshoek. De intelligente deuropening ondersteunt een vlotte opening in elke positie, zonder dat de deur terug dicht valt. Toch kan de deur in elke gewenste positie veilig worden gestopt door het intelligente bedieningssysteem. Met behulp van een statische obstakeldetectie stopt dit systeem ook onmiddellijk het openen van de voertuigdeur wanneer er een obstakel wordt geïdentificeerd. Zo voorkomt de intelligente remfunctie op betrouwbare wijze mogelijke botsingen.
"Dankzij onze intelligente voertuigdeur behoren geknelde vingers en gehavende deuren definitief tot het verleden", benadrukte Hiebl. Het partnernetwerk droeg ook in belangrijke mate bij tot de succesvolle ontwikkeling van de verschillende technologieën. "Het is de combinatie van onze knowhow op het gebied van systeemintegratie en intelligente deurbesturing met de mechanische componenten van onze partners die de intelligente voertuigdeur mogelijk maakt", aldus Hiebl. "Met hun gecombineerde expertise leveren bedrijven als Warren Industries, Stabilus en Inteva ons regelmatig belangrijke input voor de ontwikkeling.”


Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2017 een omzet van 44 miljard Euro en heeft momenteel in 61 landen meer dan 244.000 medewerkers in dienst.

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

+32 (0)495 89 06 86