Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Continental wordt oprichtingspartner van Extreme E

31/01/2019
  • Races zullen wereldwijd worden georganiseerd

  • Off-road races uitgewerkt om bewustzijn te verhogen voor uitdagingen van de toekomst

  • Continental zal hoogtechnologische banden leveren

Hannover / Londen, 31 januari 2019 – Continental zal de Extreme E off-road electric racing series sponsoren. Met elektrische SUV’s en bandentechnologie van Continental brengt het nieuwe kampioenschap de deelnemers naar de verste uithoeken van onze planeet. De organisatoren van Extreme E schatten dat er twaalf teams zullen deelnemen aan het eerste seizoen, dat over exact twee jaar van start gaat. De prototypetests zijn gepland vanaf april 2019. Continental is in eerste instantie oprichtingspartner van Extreme E en zal in 2021 een Premium Partner worden.

De bandenfabrikant zal overal voor een perfecte grip zorgen, van de Himalaya tot aan de kust van de Indische Oceaan en van de Noordpool tot in de woestijn of de tropen. Het racekampioenschap zal de uitdagingen belichten waar alle bewoners van deze ecosystemen dagdagelijks mee worden geconfronteerd.


Nikolai Setzer

“We kijken ernaar uit om samen te werken met Extreme E,” verklaarde Nikolai Setzer, lid van de Executive Board van Continental AG en verantwoordelijk voor de bandenafdeling en Corporate Purchasing. “Dit gloednieuwe raceformat biedt ons de mogelijkheid om te demonstreren hoe onze ultraperformante banden zelfs de meest extreme omstandigheden overwinnen. De piloten in deze avontuurlijke terreinraces zullen ervaren hoe prestaties en veiligheid op elk terrein perfect hand in hand kunnen gaan. Een belangrijke missie van dit kampioenschap bestaat erin het publiek bewust te maken van de huidige en toekomstige uitdagingen zoals klimaatverandering, de verantwoorde interactie met onze omgeving en de bescherming van belangrijke ecosystemen. Duurzaamheid staat erg hoog op de agenda van onze onderneming en dat sluit perfect aan bij de doelstellingen van Extreme E.” Het technologiebedrijf zal alle auto’s in de wedstrijden uitrusten met banden die geschikt zijn voor het terrein in kwestie.

Alejandro Agag, de oprichter en CEO van Formula E, voegde eraan toe: “Ik heb altijd al een passie gehad voor elektrische wagens en de impact die schone mobiliteitsoplossingen kunnen hebben op de inspanningen om de wereldwijde klimaatverandering tegen te gaan. Ik ben er sterk van overtuigd dat Extreme E ons kan helpen om de wereld sneller duurzaam te maken en we hebben een fantastisch team om die ambitie te realiseren. Gil de Ferran is een grote naam in de autosportsector en met David de Rothschild en Fisher Stevens heeft Extreme E twee toppers in hun respectievelijke specialisatie aangetrokken. Ook de samenwerking met Continental als oprichtingspartner – en CBMM als niobiumleverancier – geeft Extreme E een aanzienlijke boost en toont de aanzienlijke commerciële interesse voor dit duurzame sport- en entertainmentconcept.”

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2018 een omzet van 44.4 miljard Euro en heeft momenteel in 61 landen meer dan 244.000 medewerkers in dienst.

De bandenafdeling telt 24 productie- en ontwikkelingslocaties over de hele wereld. Als een van ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten realiseerde de afdeling in 2017 een omzet van 11,3 miljard euro met ongeveer 54.000 werknemers. Continental geldt als een van de technologische marktleiders in de bandensector en biedt een breed productgamma aan voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling dragen in aanzienlijke mate bij tot een kostefficiënte en ecologische mobiliteit. De bandenafdeling levert ook diensten voor de bandensector en fleettoepassingen, evenals digitale beheersystemen voor de banden van bedrijfsvoertuigen.



Start