Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

BC-Stage

Focus op de tweede editie van de Continental Black Chili Driving Experience

24/05/2018

Continental Black Chili Driving Experience

  • Het concept van de rij-ervaringen, dat Continental in 2015 heeft gelanceerd, heeft zijn sporen reeds verdiend.
  • De Continental Black Chili Driving Experience wordt met drie jaar verlengd maar in een aangepaste vorm: nieuwe bestemming, nieuw type van rij-ervaring, nieuwe productuitdagingen, nieuw wagenpark... Maar nog steeds hetzelfde, unieke rubbermengsel: Black Chili.
  • De blikvangers van de uitdaging: de UHP-banden (Ultra High Performance) van Continental.
  • Een tweede editie biedt deelnemers ook de mogelijkheid om kennis te maken met de rijhulpsystemen die Continental ontwikkelt en produceert.

Nice, Frankrijk, 23 mei 2018 – Zoals de naam al aangeeft, is de Continental Black Chili Driving Experience een rij-ervaring georganiseerd voor de verdelers en eindgebruikers van Continental-banden. Dit Belgische initiatief, dat drie jaar geleden werd opgestart in Spanje, oogstte unaniem lof bij de deelnemers. Dat succesverhaal wil Continental graag voortzetten met de aankondiging van de tweede editie van de Continental Black Chili Driving Experience. Om de deelnemers nog meer te bieden, vindt het evenement dit jaar plaats in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in het zuiden van Frankrijk.

Start

Een road tour door het zuiden van Frankrijk

En dat is niet de enige wijziging voor deze tweede editie. Het marketingteam van Continental heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om één van zijn voornaamste communicatieplatformen te herzien en op te waarderen, zo vertelt Jan Vandenbussche, Marketing Manager bij Continental Belux: “In tegenstelling tot de formule in Andalusië hebben we dit keer een echte ‘road tour’ uitgewerkt, met een route die ons van hotel naar hotel leidt om deelnemers beter te laten kennismaken met de streek en hen een onvergetelijke rijervaring te bieden.” De Continental Black Chili Driving Experience stelt elke deelnemer namelijk in staat om Continental-banden te testen op de wegen waar ze het best tot hun recht komen en aan het stuur van de wagens waarvoor ze werden ontworpen en ontwikkeld. “Mensen laten plaatsnemen aan het stuur van hun droomwagen en ze uit eerste hand laten ervaren blijft volgens mij de beste manier om ze te overtuigen van de superieure kwaliteit van onze banden.

Kennismaken met producten en technologieën van Continental

Maar de Black Chili Driving Experience is veel meer dan een gewoon rij-evenement. Centraal in de ervaring staat het streven om mensen te laten kennismaken met onze producten en technologieën. In die optiek hebben we voor deze tweede editie instructievideo’s over de Continental-producten gemaakt. Deze animaties prijzen niet alleen de verdiensten van onze nieuwste UHP-banden aan maar laten de deelnemers ook kennismaken met de veiligheids- en rijhulpsystemen van Continental, die op alle modellen in onze Black Chili-vloot zijn voorzien. Elke auto heeft zo zijn ‘productfiche’!”, besluit Jan Vandenbussche.

BC-Article1-Picture

Preregistratie voor de Black Chili Driving Experience 2019 is nu al mogelijk op www.blackchili.be

Meer dan 4.750 teams speelden mee voor de roadtrip van hun leven

“De eerste editie van de Continental Black Chili Driving Experience kende een onvermoed succes”, vervolgt Thomas Vanautgaerden, Communications Manager bij Continental Belux. “De komende jaren zal de Black Chili Driving Experience opnieuw één van de belangrijkste communicatieplatformen van Continental Belux worden, naast fietsen en verkeersveiligheid. Dat we onze comeback niet gemist hebben, bewijst het feit dat er zich meer dan 4.750 teams hebben ingeschreven voor deze nieuwe editie in Frankrijk. Een absoluut record waar we echt trots op zijn. De nieuwe ‘Black Chili’-formule slaat duidelijk aan en het ‘virus’ vespreidt zich verder via de diverse sociale-mediakanalen.”

“Sinds april hebben de teams deelgenomen aan online selectieproeven, nu eens ludiek, dan weer instructief. Uiteindelijk wisten 24 Vlaamse en 24 Franstalige teams zich te plaatsen voor de selectiedag in het Safety Experience Center, een rijvaardigheidscentrum in het Nederlandse Rosmalen. Daar zullen professionele rij-instructeurs hun stuurkunde en stressbestendigheid beoordelen, evenals de teamgeest die ze aan de dag zullen moeten leggen. Aan het einde van de dag blijft nog de helft van de teams over. Zij vertrekken half juni naar het zuiden van Frankrijk voor de Black Chili Driving Experience. En daar begint het avontuur echt. Ze krijgen twaalf uitdagingen die ze tot een goed einde moeten brengen met behulp van een iPad-app en workshops ter plaatse, met aan het einde 1 winnaar. Toch worden alle deelnemers merkambassadeurs en dragen ze bij tot de verspreiding van de Black Chili-boodschap. De inschrijvingen voor editie 2019 zijn nu reeds geopend.”

Een unieke ervaring die plezier met productkennis combineert

Bij de uitwerking van de Black Chili Driving Experience had het marketingteam van Continental Belux een duidelijk doel vooropgesteld: de knowhow en ervaring van Continental delen via zijn producten en technologie. “Dat is precies wat deze ervaring zo uniek maakt. Het is een combinatie van verscheidene parameters: het ontdekken van een nieuwe regio, gastronomische geneugten, het rijplezier van hoogwaardige auto’s en natuurlijk het hoofddoel van deze ervaring: een betere kennis over de producten van Continental verwerven”, verduidelijkt Patricia Esparza Alonso, Product Manager en Persverantwoordelijke voor Continental Belux.

Leiderschap op het vlak van originele uitrusting

Continental neemt dit platform ook te baat om zijn leiderschap op het vlak van originele uitrusting in de verf te zetten. Daarom is de Black Chili-vloot geschoeid met banden waarop de goedkeuring van de autoconstructeur expliciet is aangegeven op de flank. “Deze banden werden speciaal door Continental ontwikkeld in samenwerking met de autoconstructeur in kwestie. Continental is dan ook niet voor niets Europees marktleider inzake originele banden. Eén nieuwe wagen op drie verlaat de productielijn met Continental-banden. Met de ContiSportContact 5, ContiSportContact 5P en SportContact 6 beschikt Continental over producten die zich perfect lenen voor sportwagens en SUV’s maar ook voor hoogwaardige elektrische wagens. De sleutel tot hun uitmuntende prestaties is het rubbermengsel Black Chili, het resultaat van intensief onderzoek, dat het mogelijk heeft gemaakt om de remafstanden op droge en natte wegen gevoelig in te korten, om een optimale overdracht van de remkrachten te verzekeren en om de rolweerstand in normale rij-omstandigheden te verlagen. De naam van onze Continental Black Chili Driving Experience is dan ook een kleine knipoog naar het rubbermengsel van Continentals UHP-banden”, voegt Patricia Esparza Alonso toe.

Continental's technologie & knowhow

“In het kader van deze tweede editie besteedt Continental Belux heel wat aandacht aan de Duitse technologie en knowhow in de autosector”, aldus Jan Vandenbussche. “We voorzien workshops waarbij rijhulpsystemen zoals ESC, AEB en ABS hun nut zullen bewijzen. Een unieke combinatie en een bijdrage waar we elke dag aan meewerken en die geen enkele andere bandenfabrikant of leverancier van de autosector kan evenaren. Om die reden is ons premiummerk Continental uitgegroeid tot een synoniem voor optimale wegveiligheid, een reputatie die we in de toekomst zullen bestendigen. De Duitse expertise op het gebied van banden en autotechnologie staat centraal in onze dagelijkse ontwikkelingsinspanningen, maar ook in onze marketing- en communicatiestrategie.”


Jan Vandenbussche, Marketing Manager bij Continental Belux, besluit: “We moeten alleen de deelnemers nog verwelkomen. Ik ben ervan overtuigd dat deze ervaring hun vertrouwen zal opkrikken en hun voorkeur voor onze producten zal versterken. Het wordt zonder twijfel een onvergetelijke ervaring.”

De bandenspecificaties van de nieuwe Continental Black Chili-vloot:

  • BMW M240i xDrive cabriolet: 225/40 R18 88Y FR ContiSportContact 5 SSR * & 245/35 R18 88Y FR ContiSportContact 5 SSR *
  • Mercedes C43 AMG cabriolet: 225/40 ZR19 93Y XL FR ContiSportContact 5P MO & 255/35 ZR19 96Y XL FR ContiSportContact 5P MO
  • Audi RS3 Sportback: 235/35 ZR19 91Y XL FR ContiSportContact 5P RO2
  • Porsche 718 Boxster:  235/35 ZR20 (92Y) XL FR SportContact 6 & 265/35 ZR20 (99Y) XL FR SportContact 6
  • Range Rover Velar: 255/50 R20 109W XL FR ContiSportContact 5 J LR
  • Tesla Model S: 245/35 ZR21 96Y XL FR ContiSportContact 5P T0 ContiSilent

www.blackchili.be

#blackchili 

Continental ontwikkelt avant-gardistische technologieën en services ten dienste van een duurzame en geconnecteerde mobiliteit van personen en hun goederen. De onderneming, die in 1871 werd opgericht, biedt veilige, doeltreffende, intelligente en betaalbare technologische oplossingen voor voertuigen, machines, het verkeer en de transportsector. In 2017 behaalde Continental een omzet van 44 miljard euro en de onderneming stelt momenteel meer dan 240.000 mensen tewerk in 61 landen.