Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Continental stelt de nieuwe SportContact 7 voor

08/09/2021
Start
sc7 preview image
  • De nieuwe SportContact 7 is vanaf deze herfst in de handel verkrijgbaar
  • Nu reeds een breed assortiment voor een breed gamma sportieve auto's
  • Nieuwe bandentechnologieën voor veilig rijplezier en aanzienlijk hogere kilometrage

Hannover, 8 september 2021. Met de SportContact 7 heeft Continental nu een nieuwe hogeprestatieband voor sportieve voertuigen beschikbaar. Vanaf dit najaar zullen in totaal 42 artikelen verkrijgbaar zijn in maten van 19 tot 23 inch en het assortiment zal het komende jaar nog verder worden uitgebreid. Met de nieuwe SportContact-generatie biedt het bedrijf uit Hannover automobilisten, die sportief de weg op willen, een zeer veilige, op handling gerichte band met een hoge kilometrage. In vergelijking met het vorige model nemen de prestaties op het circuit met 10% toe, wordt de remweg op nat wegdek met 8% verkort, is de nieuwe SportContact 7 op droog wegdek 6% beter en wordt het kilometerrendement met 17% verlengd. Ook de handling op nat en droog wegdek en de grip profiteren van de nieuwe ontwikkeling (test van bandenmaat 245/30 R 20). Tijdens de ontwikkeling heeft Continental de nadruk gelegd op het hoogste niveau van perfectie op alle prestatiecriteria om maximaal rijplezier te combineren met het hoogste niveau van veiligheid en duurzaamheid in het UUHP-bandensegment (high performance bandensegment).

Voor de nieuwe SportContact 7 hebben de bandontwikkelaars diep in hun trukendoos gegrepen: het adaptieve profielontwerp past zich aan droge en natte wegen aan; met een maatspecifiek ontwerp van het loopvlak biedt het maximaal rijplezier op elk voertuig en de BlackChili-samenstelling van het loopvlak is precies afgestemd op de grip van het asymmetrische profiel.

De SportContact 7 werd ontwikkeld voor personenauto's met sportieve attributen en supersportwagens. Het gamma voertuigen is breed: de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio hoort er net zo goed bij als de RS-serie van Audi en de sportieve M-series van BMW. Compacte auto's zijn er ook bij, zoals de Ford Focus III RS of de Mini Cooper S Clubman. Passende maten zijn ook beschikbaar voor de Porsche 4 S GT, diverse voertuigen van AMG, Lamborghini en McLaren. Geschikte afmetingen van de SportContact 7 zijn ook gepland voor auto’s uit de hogere klasse, zoals de Brabus S 65 Rocket 900 Coupé.

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B
1831 Diegem