Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Dhr. Wim Van Loocke volgt Dhr. Raf Claes op als General Manager van Continental Benelux

01/02/2021
Wim Van Loocke

Wim Van Loocke

Nieuwe General Manager Continental Benelux

Diegem, 01 februari 2021. Continental AG benoemt Dhr. Wim Van Loocke (54 jaar) tot de nieuwe General Manager van Continental Benelux 
vanaf 1 maart 2021. In deze hoedanigheid volgt hij Dhr. Raf Claes op (63 jaar) die vanaf dan zich zal ontfermen over een aantal specifieke projecten binnen de Continental groep.

Wim Van Loocke startte zijn carrière binnen de Continental groep in 1991. Sindsdien heeft hij verschillende functies in Sales & Marketing uitgeoefend, zowel in binnen- als in buitenland.

« In naam van het ganse team van Continental Benelux wil ik Raf Claes van harte bedanken voor zijn energie en leiderschap waarmee hij een grote bijdrage heeft geleverd aan het succesverhaal van Continental Benelux. Ik wens hem geluk en plezier in zijn nieuwe uitdagingen », zegt Wim Van Loocke.

« Ik heb er het volste vertrouwen in dat Wim Van Loocke dankzij zijn ervaring in de bandenindustrie, zijn strategisch inzicht en leiderschapsstijl onze verkoopsorganisatie nog verder zal kunnen uitbouwen en versterken in de komende jaren. Ik wens Wim en het hele Continental Benelux team dan ook het allerbeste en veel succes voor de toekomst », eindigt Raf Claes.

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2019 een omzet van 44.5 miljard Euro en heeft momenteel in 59 landen meer dan 233.000 medewerkers in dienst. In 2021 viert het bedrijf zijn 150ste verjaardag.

De Business Area « Banden » telt 24 productie- en ontwikkelingslocaties over de hele wereld. Als een van ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten realiseerde de Business Area „Banden” in 2019 een omzet van 11,7 miljard euro met meer dan 56.000 werknemers. Continental geldt als een van de technologische marktleiders in de bandensector en biedt een breed productgamma aan voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling dragen in aanzienlijke mate bij tot een kostefficiënte en ecologische mobiliteit. De bandenafdeling levert ook diensten voor de bandensector en fleettoepassingen, evenals digitale beheersystemen voor de banden van bedrijfsvoertuigen.


Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B
1831 Diegem