Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Nieuw EU-bandenlabel ontworpen om consumenten meer informatie te bieden

25/01/2021

  • Nieuw labelontwerp met duidelijkere classificatie voor remmen, rolweerstand en geluidsemissies

  • EU label informatie op iedere band kan worden verkregen door middel van het scannen van de QR code

  • Nieuwe pictogrammen voor verschillende types winterbanden

Hannover, 25 januari 2021. In mei 2021 wordt een nieuw EU-bandenlabel geïntroduceerd om consumenten uitgebreidere informatie te geven over bepaalde bandeigenschappen. Op het nieuwe label zijn de klassen voor ‘rolweerstand’ en ‘remprestatie op nat wegdek’ geherstructureerd; bovendien worden de geluidsprestaties nu weergegeven door het aantal decibels en de letters A, B of C. Eindgebruikers hebben toegang tot aanvullende informatie over hun gekozen band in een EU-database door de QR-code op het label te scannen. Een andere nieuwe feature betreft twee pictogrammen die aangeven of dit een autoband met sneeuwgrip betreft die voldoet aan de EU-typegoedkeuringsnormen - ook wel bekend als de sneeuwvloktest - en/of een niet-gespijkerde band die grip op ijs biedt in overeenstemming met de nieuwe ISO-norm. Vanaf mei 2021 moet de EU-bandenlabelinformatie ook beschikbaar zijn voor banden voor zware bedrijfswagens (klasse C3).


Op het nieuwe label blijven de klassen A tot C ongewijzigd. Voor C1- en C2-banden, respectievelijk voor personenauto's en bestelwagens, worden de banden die voorheen in klasse E voor rolweerstand en grip op nat wegdek vielen, nu ingedeeld in klasse D die vroeger leeg was, terwijl de banden die voorheen in de klassen F en G zaten, nu worden ingedeeld in klasse E. Dit maakt het label duidelijker en gemakkelijker te interpreteren.

Consumenten kunnen meer informatie over elke band downloaden door de QR-code te scannen die in de rechterbovenhoek van het bandenlabel staat. De QR-code is gelinkt aan de EPREL-database (EPREL = European Product Registry for Energy Labelling), die het productinformatieblad bevat. Dit blad toont alle labelwaarden voor de specifieke band, evenals de begin- en einddatum van de productie van het betreffende model. De productinformatiebladen worden individueel door de fabrikant in de EPREL-database ingevoerd en, zoals in het verleden, wordt de toewijzing aan de juiste labelklasse ook door de betreffende fabrikant afgehandeld.

Het nieuwe EU-bandenlabel is bedoeld om consumenten te helpen bij het kiezen van brandstof- efficiëntere banden, terwijl ze tegelijkertijd informatie krijgen over de remafstanden. Zowel voor eindgebruikers als fleetowners kan de keuze voor banden met een lagere rolweerstand leiden tot substantiële besparingen in termen van brandstofkosten en tot lagere emissies. De duidelijke informatie over de grip op nat wegdek zorgt voor meer verkeersveiligheid, terwijl de informatie over het externe afrolgeluid bedoeld is om de geluidsoverlast van het wegverkeer te verminderen.

Voor meer informatie, ga naar https://www.continental-banden.be/auto/banden/technical-service/nieuw-eu-bandenlabel


Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2019 een omzet van 44.5 miljard Euro en heeft momenteel in 59 landen meer dan 233.000 medewerkers in dienst. In 2021 viert het bedrijf zijn 150ste verjaardag.

De Business Area « Banden » telt 24 productie- en ontwikkelingslocaties over de hele wereld. Als een van ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten realiseerde de Business Area „Banden” in 2019 een omzet van 11,7 miljard euro met meer dan 56.000 werknemers. Continental geldt als een van de technologische marktleiders in de bandensector en biedt een breed productgamma aan voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling dragen in aanzienlijke mate bij tot een kostefficiënte en ecologische mobiliteit. De bandenafdeling levert ook diensten voor de bandensector en fleettoepassingen, evenals digitale beheersystemen voor de banden van bedrijfsvoertuigen.

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B
1831 Diegem