Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Continental produceert eerste band met nieuwe “HL” draagvermogen index-code

25/01/2021

  • Hoger draagvermogen voor zware elektrische of hybride personenauto's en SUV's
  • Draagvermogen bijna een kwart groter dan bij standaardbanden

Hannover, 25 januari 2021. Grote auto’s met veel motorvermogen en SUV's met elektrische of hybride aandrijving leggen veel meer gewicht op de weg dan conventionele voertuigen. Tegelijkertijd bieden deze zwaardere modellen weinig ruimte om grotere banden met een hoger draagvermogen te monteren. Als reactie hierop produceert Continental nu de eerste personenband met de nieuwe “HL” draagvermogen index code. Met een gelijke bandenspanning hebben deze banden een hoger draagvermogen dan de banden geproduceerd volgens de vroegere XL-standaard. Op de zijwand tonen producten met het nieuwe maximale draagvermogen de HL-code vóór de bandenmaat, bijvoorbeeld "HL 245/40 R 19 101 Y XL”. Het draagvermogen van deze HL-band bedraagt 825 kg (belastingsindex 101), wat neerkomt op een stijging van 10% t.o.v. de bekende XL-norm van 750 kg (belastingsindex 98). Personenwagenbanden van deze maat gebouwd volgens de SL-norm, geschikt voor veel auto's, t.e.m. middenklasse-modellen, kunnen een maximale belasting van 670 kg dragen (belastingsindex 94). Dat maakt het draagvermogen van de nieuwe HL-banden bijna een kwart hoger. Vooruitkijkend verwacht Continental een groeiende vraag van autofabrikanten naar banden met de nieuwe HL-code.

Dr. Stefan Habicht, Project Engineer Platform Development at Continental

Om het draagvermogen te vergroten en tegelijkertijd te voldoen aan de eisen van de klant, waren een aantal veranderingen nodig, zowel in de opbouw van de band als in de rubbersamenstelling. "We hadden hier te maken met afwegingen die op een zeer hoog niveau moesten worden opgelost", legt Dr. Stefan Habicht uit, die de leiding had over het ontwikkelingsproject voor deze banden. “Qua constructie hebben we de hiel verstevigd en de contouren van de band verbeterd om het rolgeluid te verminderen. Tegelijkertijd hebben we ook de compound van het loopvlak geoptimaliseerd. Het resultaat is dat we een lage rolweerstand bereiken, een nauwkeurige handling garanderen en het aantal kilometers op het gebruikelijke hoge niveau houden.” Continental produceert momenteel de eerste banden volgens de nieuwe HL-norm voor eerste montage af-fabriek, maar ze zullen ook beschikbaar zijn op de vervangingsmarkt.


Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2019 een omzet van 44.5 miljard Euro en heeft momenteel in 59 landen meer dan 233.000 medewerkers in dienst. In 2021 viert het bedrijf zijn 150ste verjaardag.

 

De Business Area « Banden » telt 24 productie- en ontwikkelingslocaties over de hele wereld. Als een van ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten realiseerde de Business Area „Banden” in 2019 een omzet van 11,7 miljard euro met meer dan 56.000 werknemers. Continental geldt als een van de technologische marktleiders in de bandensector en biedt een breed productgamma aan voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling dragen in aanzienlijke mate bij tot een kostefficiënte en ecologische mobiliteit. De bandenafdeling levert ook diensten voor de bandensector en fleettoepassingen, evenals digitale beheersystemen voor de banden van bedrijfsvoertuigen.


Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B
1831 Diegem