Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Zes van 's werelds tien meest succesvolle fabrikanten van elektrische voertuigen zijn af fabriek uitgerust met banden van Continental

14/06/2021
  • Goedkeuringen voor eerste uitrusting voor zes van de tien fabrikanten met het grootste volume
  • Acht van Europa's 15 populairste elektrische auto's en bestelwagens met goedkeuringen voor Continental-banden
  • Vertrouw op technologische expertise: Continental is een leverancier van originele uitrusting voor elektrische auto's van Tesla, Volkswagen, Mercedes-Benz e.a.


Hannover, 14 juni 2021. Continental breidt haar marktaandeel in het bandensegment voor volledig elektrische voertuigen uit. In 2020 vertrouwden 6 van 's werelds 10 fabrikanten van elektrische voertuigen met het grootste volume voor hun eerste uitrusting op de hoogtechnologische expertise van de premium bandenfabrikant. Daartoe behoren Tesla met zijn Model 3 en Model S en Volkswagen met de ID.3. Ook Aziatische fabrikanten, bijvoorbeeld BYD, een van China's grootste autoproducenten, vertrouwen op Continental-banden als eerste uitrusting voor hun elektrische voertuigen. Dit onderstreept de productstrategie en de kwaliteit van de producten van het bedrijf in het elektromobiliteitssegment. 


"Volledig elektrische modellen zijn nu verkrijgbaar in bijna alle autosegmenten, van cabinescooters, kleine en middelgrote auto's tot SUV's en high-performance sportauto's. Voor elk voertuigtype zijn individuele bandenconfiguraties nodig", zegt Andreas Schlenke, bandenontwikkelaar bij Continental. "Dit betekent dat er niet slechts één band is voor alle volledig elektrische voertuigen. In feite werken we al meer dan 10 jaar aan de ontwikkeling van ons bestaande portfolio, zodat ze voldoen aan de eisen van alle elektrische voertuigen en tegelijkertijd ook in staat zijn om de uitstoot van verbrandingsvoertuigen op duurzame wijze te verminderen. Ondertussen is bijna ons volledige bandengamma geoptimaliseerd voor alle aandrijvingstypes en is het merendeel van onze producten vandaag al terug te vinden op elektrische voertuigen." Voor elektrische voertuigen die vanuit de fabriek nog niet met Continental-banden zijn uitgerust, heeft de fabrikant nu voor bijna elk model zomer-, winter- en all-seasonbanden in zijn portfolio.

Banden uit het volledige Continental productportfolio in gebruik

Uit onderzoek van Continental blijkt dat banden tot 20% van de totale weerstand van een voertuig voor hun rekening nemen. Klanten kunnen dus extra actieradius winnen dankzij banden met een geoptimaliseerde rolweerstand. Een lage rolweerstand is dan ook bijzonder gegeerd voor elektrische auto's die gericht zijn op efficiënt rijden. In dit geval vertrouwen veel fabrikanten op de EcoContact 6, waarin Continental de Green Chili 2.0 rubbersamenstelling gebruikt. Het speciale compound van natuurrubber en andere componenten vertoont een aanzienlijk verbeterd gedrag tijdens mechanische vervorming. Dit resulteert in een lagere rolweerstand en dus een lager energieverbruik. Bij de ontwikkeling van de EcoContact 6 slaagde Continental erin de rolweerstand met 15% te verlagen in vergelijking met zijn voorganger. 


Leveranciers van middelzware en dure voertuigen stellen andere eisen aan de bandenkeuze. Hier zijn weggedrag, stuurprecisie en veiligheid bij hoge snelheden belangrijker. Overeenkomstige fabrikanten hebben gekozen voor banden uit de PremiumContact of SportContact serie. Met de PremiumContact 6 biedt Continental een balans tussen efficiëntie, sportiviteit en comfort. De SportContact 6 is een band voor het topsegment met de nadruk op handling en stuurprecisie. Dankzij zijn stabiliteit en remprestaties is hij ontworpen voor veiligheid bij hoge snelheden.

"De ontwikkeling van banden is altijd een technisch conflict van doelstellingen", legt Schlenke uit. "Een hoge rolweerstand kan bijvoorbeeld leiden tot meer veiligheid, maar ook tot een hoger energieverbruik. Daarin ligt de vaardigheid van onze ingenieurs om beide dimensies tegelijkertijd te verbeteren."


Het motorgeluid is niet langer aanwezig, dus hechten bestuurders van elektrische auto's meer belang aan lage rolgeluiden. Hoogwaardige voertuigen met een hoog comfortniveau maken daarom ook gebruik van de ContiSilent-technologie als het gaat om de keuze van banden. Een speciale schuimlaag absorbeert de trillingen van de weg en vermindert zo de overdracht van geluid naar het interieur van de auto. Dit is vooral belangrijk voor elektrische voertuigen, omdat er geen motorgeluiden zijn en de motor zeer stil loopt.

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B
1831 Diegem