Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Sportauto roept Continental SportContact 6 uit tot beste van de test

15/03/2019

  • Sportband van Continental krijgt als enige model de hoogste score ‘sterk aanbevolen’

  • SportContact 6 is beste band op natte en droge wegen

  • Het verdict: “Kortste remafstanden, sportieve, directe stuurrespons, uiterst dynamische stabiliteit”

Hannover, 15 maart 2019. In de zomerbandentest gepubliceerd in het jongste nummer van het magazine Sportauto (4/19) behaalde de SportContact 6 van Continental een aanzienlijke voorsprong op zijn concurrenten. De sportband uit Hannover kreeg als enige van de 9 banden de hoogste score: ‘sterk aanbevolen’. Dat uitstekende resultaat dankt de band aan zijn evenwichtige en sportieve rij-eigenschappen op nat en droog wegdek: de Continental-band produceerde de beste resultaten van alle banden in beide testsegmenten. Bij wijze van samenvatting schreven de testers uit Stuttgart: “De kortste remafstanden en veilig onderstuur op nat wegdek. Een sportieve, directe stuurrespons en uiterst dynamische stabiliteit op droog wegdek. Kristalheldere feedback, uitmuntende richtingsstabiliteit en ondubbelzinnige reacties.”

Het testgamma omvatte 9 banden in afmeting 245/30 R20 Y van Europese, Amerikaanse en Aziatische fabrikanten. De testwagen was een Honda Civic Type R. Terwijl de SportContact 6 de hoogste score ‘sterk aanbevolen’ behaalde, kreeg een concurrent de status ‘aanbevolen’ en alle andere producten de score ‘matig aanbevolen’.

Met de SportContact 6 biedt Continental dus een superieure band voor ultra-ultraperformante wagens, die substantiële verbeteringen aan de dag legt in vergelijking met zijn voorganger, met name in termen van weggedrag, stuurprecisie en capaciteiten bij hoge snelheden. Om deze superieure prestaties over te brengen op de weg hebben de ontwikkelingsingenieurs van Continental de chemische samenstelling van het loopvlak aangepast, het profiel hertekend en de constructie van de band in het nieuw gestoken. Er zijn bijna 90 afmetingen verkrijgbaar voor velgen van 18 tot 24 duim, met breedte van 225 tot 335 millimeter en hoogte-breedteverhoudingen tussen 50 en 25 procent. De SportContact 6 is goedgekeurd voor snelheden tot 350 km/u en wordt door verscheidene fabrikanten van sport- en supersportwagens af fabriek gemonteerd.

Start

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2018 een omzet van 44.4 miljard Euro en heeft momenteel in 60 landen meer dan 243.000 medewerkers in dienst.

De bandenafdeling telt 24 productie- en ontwikkelingslocaties over de hele wereld. Als een van ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten realiseerde de afdeling in 2017 een omzet van 11,3 miljard euro met ongeveer 54.000 werknemers. Continental geldt als een van de technologische marktleiders in de bandensector en biedt een breed productgamma aan voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling dragen in aanzienlijke mate bij tot een kostefficiënte en ecologische mobiliteit. De bandenafdeling levert ook diensten voor de bandensector en fleettoepassingen, evenals digitale beheersystemen voor de banden van bedrijfsvoertuigen.

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

+32 (0)495 89 06 86