Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

AutoBild Sportscars: PremiumContact 6 bekroond om ‘evenwichtige topprestaties’

08/03/2019

  • Zomerband van Continental behaalt best mogelijke score ‘voorbeeldig’ in test van AutoBild Sportscars
  • Testgamma bestaande uit 11 banden in afmeting 245/45 R18

Hannover, 8 maart 2019. In zijn jongste nummer (4/19) rapporteert AutoBild Sportscars in het hoofdstuk ‘Pitstop’ over zijn jongste zomerbandentest. Van de 11 banden in afmeting 245/45 R18 kreeg de PremiumContact 6 van Continental de best mogelijke score: ‘voorbeeldig’. “Met zijn evenwichtige topprestaties legt deze band een indrukwekkend dynamisme aan de dag op natte en droge wegen, met een stabiel en veilig weggedrag op nat en droog wegdek, een uiterst nauwkeurige stuurrespons op natte wegen en korte remafstanden op natte en droge wegen.” Zo omschreven de journalisten hun bevindingen.

De PremiumContact 6 behaalde in het bijzonder topscores voor diverse veiligheidscriteria: Zowel voor remmen op droog wegdek als voor aquaplaning en tests op nat wegdek behaalde hij de scores ‘goed’ en ‘uitstekend’, die aan de basis liggen van zijn totaalscore ‘voorbeeldig’, de beste kwalificatie die het magazine geeft.

De PremiumContact 6 is een zomerband voor personenwagens en SUV’s uit de compacte klasse en de segmenten daarboven. Het gamma omvat momenteel 120 varianten, met goedkeuringen voor snelheden tot 300 km/u. PremiumContact is door verscheidene autoconstructeurs goedgekeurd voor fabrieksmontage.

Start

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2018 een omzet van 44.4 miljard Euro en heeft momenteel in 60 landen meer dan 243.000 medewerkers in dienst.

 

De bandenafdeling telt 24 productie- en ontwikkelingslocaties over de hele wereld. Als een van ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten realiseerde de afdeling in 2017 een omzet van 11,3 miljard euro met ongeveer 54.000 werknemers. Continental geldt als een van de technologische marktleiders in de bandensector en biedt een breed productgamma aan voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling dragen in aanzienlijke mate bij tot een kostefficiënte en ecologische mobiliteit. De bandenafdeling levert ook diensten voor de bandensector en fleettoepassingen, evenals digitale beheersystemen voor de banden van bedrijfsvoertuigen.

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

+32 (0)495 89 06 86