Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Kordsa en Continental hebben hun krachten gebundeld om Cokoon, een nieuw milieuvriendelijk hechtingssysteem voor stoffen verstevigingsmaterialen, aan te bieden als ‘open source’-technologie

05/03/2019

  • De gezamenlijk ontwikkelde, milieuvriendelijke technologie voor verstevigingsmaterialen zal alle MRG-fabrikanten en stoffenleveranciers ten goede komen

  • De ontwikkelingspartners zullen alle aanverwante intellectuele-eigendomsrechten overdragen aan een licentiepool, beheerd door het onafhankelijke advocatenkantoor Advinno

  • Geïnteresseerden kunnen de eerste labostalen aanvragen

Hannover, 5 maart 2019. Continental en Kordsa hebben samen een nieuwe, duurzame hechtingstechnologie ontwikkeld om stoffen verstevigingsmaterialen aan rubberen onderdelen te hechten. Verstevigingsmaterialen van dit type worden niet alleen in de bandensector gebruikt maar ook voor de productie van rubberen goederen zoals slangen en transportbanden. Dankzij de nieuwe technologie kunnen de stoffen verstevigingsmaterialen worden gehecht zonder het gebruik van resorcinol en formaldehyde. Continental zal de technologie nog dit jaar implementeren in zijn bandenproductie.

Beide ontwikkelingspartners bieden de nieuwe hechtingstechnologie als ‘open source’-oplossing aan alle andere bandenfabrikanten en -leveranciers aan onder de naam ‘Cokoon’. Het onafhankelijke advocatenkantoor Advinno zal gratis licenties uitdelen. Continental en Kordsa hebben dus beslist om af te zien van ontwikkelings- en licentievergoedingen. In ruil daarvoor verwachten ze dat licentienemers hun patenten voor de verdere verbetering van deze technologie via de licentiepool gratis ter beschikking stellen aan de andere partners. Geïnteresseerde ondernemingen kunnen nu de eerste labostalen aanvragen.

Dr. Andreas Topp, Vice President Material and Process Development and Industrialization at Continental, samen met Ali Caliskan, CEO Kordsa

“We moeten baanbrekend werk verrichten om de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden,” aldus Dr. Andreas Topp, Vice President Material and Process Development and Industrialization bij Continental Tires. “Zo kan de bandensector een duidelijk signaal over zijn verantwoordelijkheid en innovatieve kracht uitsturen door zich achter deze milieuvriendelijke ‘open source’-technologie te scharen.” Devrim Özaydin, Global Technology Director van Kordsa, voegt eraan toe: “We streven er voortdurend naar om meer milieuvriendelijke producten te introduceren in het belang van onze werknemers, de maatschappij en het milieu.”
Tot nu toe waren de chemicaliën resorcinol en formaldehyde onvervangbaar om een robuuste hechting tussen de stoffen verstevigingsmaterialen en het rubber errond te verzekeren. Aangezien deze substanties chemisch gewijzigd worden door het vulkaniseringsproces, kunnen ze niet uit het afgewerkte product ontsnappen, wat milieuvervuiling voorkomt. De Cokoon-technologie maakt resorcinol en formaldehyde echter overbodig en zorgt ervoor dat stoffen zich voortaan zonder deze chemische componenten aan rubber kunnen hechten, en dat zonder de procesuitrusting te wijzigen. Meer informatie vindt u op de website www.cokoon.com.

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2018 een omzet van 44.4 miljard Euro en heeft momenteel in 60 landen meer dan 243.000 medewerkers in dienst.

De bandenafdeling telt 24 productie- en ontwikkelingslocaties over de hele wereld. Als een van ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten realiseerde de afdeling in 2017 een omzet van 11,3 miljard euro met ongeveer 54.000 werknemers. Continental geldt als een van de technologische marktleiders in de bandensector en biedt een breed productgamma aan voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling dragen in aanzienlijke mate bij tot een kostefficiënte en ecologische mobiliteit. De bandenafdeling levert ook diensten voor de bandensector en fleettoepassingen, evenals digitale beheersystemen voor de banden van bedrijfsvoertuigen.

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

+32 (0)495 89 06 86