Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Zomerband van Continental door AutoBild Allrad bestempeld als ‘voorbeeldig’

01/03/2019

  • PremiumContact 6 behaalt topscore in SUV-bandentest

  • Testers prijzen rij-eigenschappen op asfalt

  • Testgamma bestaande uit 10 banden in de afmeting 225/55 R17 voor compacte SUV’s

Hannover, 1 maart 2019. In zijn laatste nummer (4/19) bracht het gespecialiseerde 4x4-magazine AutoBild Allrad verslag uit over zijn test van 10 verschillende banden in de afmeting 225/55 R17, die vaak op compacte SUV’s wordt gebruikt. Een van die banden was de PremiumContact 6 van Continental, die de hoogste beoordeling kreeg: ‘voorbeeldig’. “Een onberispelijk rijgedrag op droge wegen, korte remafstanden op natte en droge wegen,” zo vatte het magazine de resultaten samen.

De banden uit de test waren afkomstig van Europese, Amerikaanse en Aziatische fabrikanten. Hoewel AutoBild Allrad de meeste geteste modellen een goede score gaf voor veiligheidskenmerken, oogstte een Aziatische band heel wat kritiek: “Goedkope band uit het Verre Oosten uitgesproken zwak op nat wegdek. Onderstuur op droge en natte wegen, gevaarlijk lange remafstanden,” was de conclusie van het magazine, dat de band ook de beoordeling ‘niet aanbevolen’ gaf.

De PremiumContact 6 is een zomerband voor personenwagens en SUV’s uit de compacte klasse en de segmenten daarboven. Het gamma omvat momenteel 120 afmetingen, met goedkeuringen voor snelheden tot 300 km/u.

Start

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2018 een omzet van 44.4 miljard Euro en heeft momenteel in 61 landen meer dan 244.000 medewerkers in dienst.

De bandenafdeling telt 24 productie- en ontwikkelingslocaties over de hele wereld. Als een van ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten realiseerde de afdeling in 2017 een omzet van 11,3 miljard euro met ongeveer 54.000 werknemers. Continental geldt als een van de technologische marktleiders in de bandensector en biedt een breed productgamma aan voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling dragen in aanzienlijke mate bij tot een kostefficiënte en ecologische mobiliteit. De bandenafdeling levert ook diensten voor de bandensector en fleettoepassingen, evenals digitale beheersystemen voor de banden van bedrijfsvoertuigen.

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

+32 (0)495 89 06 86