Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

AutoBild: Continental PremiumContact 6 beoordeeld als voorbeeldig en uitgeroepen tot Eco-kampioen

28/02/2019

  • Zomerband van Continental ontvangt topscore in test van Autobild

  • PremiumContact 6 uitgeroepen tot Eco-kampioen

  • Experts testten vijftig verschillende banden in de maat 225/45 R17

​Hannover, 28 februari 2019. In de grote zomerbandentest van het Duitse magazine Autobild werd de PremiumContact 6-band van Continental bekroond met de score ‘Voorbeeldig’ en uitgeroepen tot ‘Ecokampioen’. De journalisten testten maar liefst 50 verschillende banden van Europese, Amerikaanse en Aziatische merken in de afmeting 225/45 R17. De testwagen was een BMW 1 Reeks. Over de prestaties van de PremiumContact 6 schreven de Autobild-experts uit Hamburg dit: “een hoogwaardige band die een evenwichtig en veilig rijgedrag op natte wegen combineert met korte remafstanden op nat en droog wegdek, een brandstofbesparende rolweerstand, een lange levensduur en een goede verhouding prijs/kwaliteit.”

AutoBild voerde ‘s werelds meest complete bandentest uit in twee delen: in het eerste deel werden de testbanden op droog en nat wegdek getest. De twintig beste producten kwalificeerden zich voor de tweede testronde, die eveneens op natte en droge wegen werd gereden. In het totaal beoordeelde de test elf verschillende criteria.

De PremiumContact 6 is een zomerband voor personenwagens uit het compacte segment en daarboven. Het gamma omvat momenteel 120 afmetingen, met goedkeuringen voor snelheden tot 300 km/u.


Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2018 een omzet van 44.4 miljard Euro en heeft momenteel in 61 landen meer dan 244.000 medewerkers in dienst.

De bandenafdeling telt 24 productie- en ontwikkelingslocaties over de hele wereld. Als een van ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten realiseerde de afdeling in 2017 een omzet van 11,3 miljard euro met ongeveer 54.000 werknemers. Continental geldt als een van de technologische marktleiders in de bandensector en biedt een breed productgamma aan voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling dragen in aanzienlijke mate bij tot een kostefficiënte en ecologische mobiliteit. De bandenafdeling levert ook diensten voor de bandensector en fleettoepassingen, evenals digitale beheersystemen voor de banden van bedrijfsvoertuigen.

Start


Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

+32 (0)495 89 06 86