Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

Continental banden

Wij dragen bij tot uw toekomst

Banden zijn het voornaamste contactpunt tussen uw auto en de weg. We stellen alles in het werk opdat uw banden steeds een uitstekend remgedrag, een maximaal veiligheidsniveau en een puur rijplezier verzekeren.

Dat maakt Continental tot een van de toonaangevende fabrikanten van personenwagenbanden en lichte-vrachtwagenbanden in Europa. Tevens behoren we tot ‘s werelds grootste leveranciers van fabrieksbanden en vervangingsbanden.

 

Er dat is nog niet alles. We staan in de top vijf van grootste leveranciers voor de automarkt, met afdelingen gespecialiseerd in remsystemen, instrumenten, aandrijf- en chassisonderdelen, elektronica, infotainmentoplossingen en technische elastomeren. Wereldwijd stelt de onderneming meer dan 190.000 werknemers te werk in 61 landen en 554 vestigingen. Een grote familie met andere woorden.

Zoals u ziet, staat onze passie voor mobiliteit centraal in alles wat we doen. En onze doelstelling bestaat erin om mobiliteit voor iedereen schoner, veiliger, intelligenter en betaalbaarder te maken.

Bandenmerken

De bandenafdeling omvat de merken Continental, Uniroyal, Semperit, Barum, General Tire, Viking, Gislaved, Mabor, Matador en Sportiva. Continental, ons prestigemerk, kan schermen met een toonaangevende positie op het gebied van fabrieksbanden en vervangingsbanden.

Traditie en vooruitgang

Als we terugblikken op meer dan 145 jaar innovatie en groei, zijn we trots op ons erfgoed bij Continental Tires. We vonden het geprofileerde loopvlak uit. En bedachten de allereerste band zonder binnenband. Plus ‘s werelds eerste autonome wagen. En ‘s werelds eerste milieuvriendelijke band. Evenals ‘s werelds snelste weglegale band. Veel primeurs en toch vormen ze nog maar een kleine greep uit ons palmares.

Sinds Continental in 1871 werd opgericht in het Duitse Hannover, hebben we heel wat kennis en expertise vergaard. Zo hebben decennia van uitgebreide onderzoeken en tests onomstotelijk bewezen dat banden niet alleen cruciaal zijn voor de globale prestaties van de wagen maar ook een aanzienlijke invloed hebben op de remkracht.
Met de nadruk op vooruitgang blijven we ernaar streven om ons productgamma te optimaliseren. De productontwikkelingsteams van Continental stellen alles in het werk om de veiligheidskenmerken van onze banden te maximaliseren en tegelijk de rolweerstand te minimaliseren. Deze aspecten leveren een fundamentele bijdrage aan de veiligheid en duurzaamheid.


Banden testen in alle omstandigheden

 

Onze banden worden volgens de strengste normen getest, in alle uithoeken van de wereld maar ook in onze eigen Contidrom, onze overdekte testpiste in de buurt van Hannover. In de Contidrom beschikken we over ‘s werelds eerst volautomatische testsysteem voor banden, AIBA, dat banden het hele jaar door kan testen op natte en droge ondergrond.

Die nooit-aflatende focus op elk veiligheids- en prestatieaspect wordt keer op keer bevestigd door onafhankelijke tests over de hele wereld, waarbij we regelmatig de hoogste aanbevelingen en onderscheidingen behalen.

Bovendien moeten onze banden ook honderden interne constructeurstests ondergaan om zeker te zijn dat ze aan de strengste eisen voldoen. Pas dan worden Continental-banden goedgekeurd als fabrieksuitrusting (OE).

Start
Andreas Schlenke
 

Geverifieerd door partners

Moderne auto’s werken door een complexe interactie tussen geavanceerde componenten, waaronder ook de banden. Enkel met de juiste banden kan de auto de prestaties die hij op papier levert ook daadwerkelijk op de weg neerzetten.

Het is dan ook goed om weten dat een op drie auto’s die in Europa wordt geleverd, af fabriek wordt uitgerust met Continental-banden. Als toonaangevende leverancier van fabrieksbanden in Europa genieten we de goedkeuring van verscheidene partners, een bewijs van de uitzonderlijke kwaliteit van onze producten.

We bieden veel meer dan banden alleen

Kom hier meer te weten over alle facetten van Continental.


Onze business units

Motorcycle tires

Motorcycle Tyres

Continental relentlessly researched, tested and invented motorcycle tires.

Meer lezen

Bicycle tires

Continental MTB technologies

More than 100 years experience in the development and production of bicycle tires has made Continental a unique company within the industry.

Meer lezen

Commercial Specialty tires

cvt_teaser_image

Our unit Commercial Specialty tires develops and produces tires and solutions for off-road applications. These include vehicles and machinery for agriculture, underground mining and construction, (intra) logistics and port.

Meer lezen

Transport tires

cvt_teaser_image

Continental is one of the world’s leading manufacturers for commercial vehicle tyres. Our unit Truck tires offers truck and bus tires for freight and passenger transport in the segments „Goods“, „People“ and „Construction“.

Meer lezen