Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

Wijk van de bewandelde paden af.

Off-roadbanden

Wat zijn off-roadbanden?

Bent u van plan om off-trail te rijden met uw auto, truck of SUV? Dan moeten de banden op uw wielen een hoop nieuwe uitdagingen doorstaan. Een goede grip op natte en droge wegen is ook voor off-roadwielen noodzakelijk, maar daarnaast spelen ook andere factoren zoals off-roadgrip, lekbestendigheid, en belastingsindexen een rol.

Een goed paar off-roadbanden kan een voertuig over stenen, rotsen, zand, vuil, sneeuw, modder en andere ongelijke oppervlakten loodsen. De banden op de wielen hebben speciaal ontworpen loopvlakpatronen, en de groeven tussen de loopvlakblokken zijn breder. Off-roadbanden hebben ook versterkte zijkanten voor verhoogde lekbestendigheid.

Voor goede prestaties op tarmac, echter, kunnen off-roadbanden het niet winnen van goede  zomerbanden. Dat komt doordat off-roadbanden een verminderd contactoppervlak hebben, waardoor er minder contact met het wegdek is wanneer het wiel ronddraait. Gebruikt in stedelijke en voorstedelijke terreinen, geven ze uw truck minder grip en maken ze meer lawaai. Daarnaast is er ook veel minder brandstofbesparing.

Ook moet u eraan denken dat off-roadbanden en kortere loopvlaklevensduur hebben. Dat komt door de zachtere rubbersamenstelling die gebruikt wordt om ervoor te zorgen dat off-roadbanden op alle oppervlakten en paden degelijk presteren. Het gemiddelde is niet lager dan 63.500 km, maar sommige modellen kunnen een gemiddelde kilometerafstand tot 112.500 km behalen.

Welke off-roadbanden zijn geschikt voor u?

All-terrainbanden: Als uw voertuig afwisselend gebruikt wordt op ongelijke en gelijke wegdekken - bijvoorbeeld bij een SUV die tussen stad- en dorpswegen afwisselt - dan zullen de wielen baat hebben bij all-terrainbanden. Deze banden hebben een in elkaar grijpend loopvlakontwerp dat de duurzaamheid biedt om vuil, grind, en gras te overwinnen, maar bieden ook een comfortabele rit op verharde wegen. Merk echter op dat all-terrainbanden niet hetzelfde zijn als all-seasonbanden.

Modder-terreinbanden: Als de wielen op uw voertuig vaak de bewandelde wegen inwisselen voor onverkend terrein, dan zijn modder-terreinbanden een uitstekende keuze. Bij agressievere loopvlakpatronen bieden deze banden uitstekende grip voor de wielen op de meest extreme terreinen, vooral natte sneeuw en modder. Ze zijn ook ongelofelijk duurzaam, met stevigere zijkanten die de impact van stenen en schade van andere off-roadobstakels absorberen.

Sneeuwbanden: In gebieden waar er veel sneeuw en ijs ligt, kunt u overwegen een stel sneeuwbanden te monteren. Deze autobanden zullen zacht en buigzaam blijven, zelfs onder het vriespunt. Het loopvlak heeft ook een reeks lamellen - kleine groeven en kanalen - die op de natte sneeuw en het ijs kunnen ingrijpen om tractie te verbeteren in gladde omstandigheden.

Zoek uw band

De snelste weg naar de perfecte band.

Brede banden

The pros and cons of going wide

De voor- en nadelen van brede banden.

Meer lezen

Bandenmaat

Tyre size

De juiste bandenmaat voor uw auto kiezen

Meer lezen

Bandenmenging

What’s in your tyres?

Wat zit er in uw banden?

Meer lezen