Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

De productie van banden

Bandenproductie

Hoe een band gemaakt wordt

Een band is een ingewikkelde combinatie van onderdelen gemaakt van vele bestanddelen. Maar hoe komen we van bij de rubberboom tot op de weg? Het bandenproductieproces bestaat uit meerdere stappen. Laten we een Continental-band doorheen alle vijf essentiële stadia van de productie volgen:

  • Herkomst van de materialen en productie van de samenstellingen
  • Productie van de onderdelen
  • De band bouwen
  • Vulkanisatie
  • Kwaliteitscontrole

Stadium 1: Kwalitatieve bestanddelen om essentiële samenstellingen te maken

Verschillende takken van de industrie leveren grondstoffen aan de bandenproductie-industrie om de benodigde samenstellingen te maken.

Staal. De staalindustrie levert hoogwaardig staal. Dat dient als basismateriaal voor de productie van staalriemen (staalkoorden) en hielkernen (staaldraad).

Chemicaliën. De chemische industrie is een belangrijke leverancier van bestanddelen voor banden. Vooral synthetisch rubber en materialen worden gebruikt om slijtage te verminderen, grip te verbeteren, en de levensduur van een band te verlengen.

Natuurlijk rubber. Rubber wordt getapt uit speciale bomen die gekweekt worden op grote plantages. De melkachtige vloeistof (latex) die eruit stroomt stolt wanneer er zuur aan wordt toegevoegd. Dit wordt dan schoongemaakt met water en in blokken geperst om transport en opslag te vergemakkelijken.

Blokken van natuurlijk en synthetisch rubber worden in porties gesneden, gewogen en volgens nauwkeurige recepten gemengd met andere bestanddelen. Er worden tot twaalf verschillende rubbersamenstellingen gebruikt in banden van moderne passagiersvoertuigen.

Textiel. De textielindustrie levert grondstoffen (rayon-, nylon-, polyester- en aramidevezels) voor de productie van koorden ter versteviging van de banden.


Stadium 2: Productie van de onderdelen

Staalkoord. Voorbehandeld staalkoord op draadspoelen wordt in een rooster gebracht, waar het omhuld wordt met een of meer lagen rubber. Het resultaat is een doorlopend blad van koord en rubber. Dat wordt in een specifieke hoek op de juiste lengte die afhankelijk is van de bandmaat gesneden en dan opgerold voor verdere verwerking.

Loopvlak. Kneedbaar rubber dat in een mixer gemengd werd, is nu klaar om het loopvlak te worden. Een schroefachtige extruder geeft het rubber de vorm van een eindeloze strook loopvlak. Na extrusie wordt het gewicht per meter gecontroleerd en het loopvlak afgekoeld door immersie. Het loopvlak wordt op lengte gesneden afhankelijk van de bandmaat. Daarna wordt het gewicht nogmaals gecontroleerd.

Textielkoord. Een grote hoeveelheid textielvezels wordt in het rooster gevoerd door een groot roltoestel en omhuld door een dunne rubberlaag. Dit eindeloze blad wordt dan op de gewenste breedte gesneden in een hoek van 90° op de bewegingsrichting en opnieuw opgerold voor verdere verwerking.

Staalhiel. De kern van de hiel bestaat uit vele ringvormige staaldraden. Ze hebben elk hun eigen rubberlaag. Deze lus wordt dan voorzien van een rubberen top.

Zijwand. Zijwandsecties gesneden voor een bepaalde bandmaat worden geproduceerd door de extruder.

Binnenband. Een rooster vormt de luchtdichte binnenband tot een brede, dunne laag.

Stadium 3: De band bouwen

Nu kan de productie van de band beginnen. De verschillende halfafgewerkte producten komen samen op de bandenproductiemachine en worden gemonteerd tot wat bekend staat als de „groene band”. Dat gebeurt in twee stadia: de behuizing en de montage van het loopvlak/riem. Deze „groene band” wordt dan ingespoten met een speciale vloeistof om voor te bereiden voor de vulkanisatie.

Stadium 4: Vulkanisatie

Nu zijn we bij de vulkanisatiepers aanbeland. Hier krijgt de band zijn definitieve vorm nadat hij voor een bepaalde tijd gevulkaniseerd wordt op een bepaalde druk en temperatuur. Tijdens dit proces wordt ruw rubber flexibel, elastisch rubber. Vulkanisatiepersmallen bevatten het loopvlakpatroon en de zijwandmarkeringen.

Stadium 5: Kwaliteitscontrole

Elk afzonderlijk stadium van de productie - van de inspectie van grondstoffen tot de aflevering van afgewerkte banden - ondergaat een doorlopende kwaliteitscontrole.

Een meerlagig proces verzekert dat Continental-banden grondig getest worden op kwaliteit. Afgewerkte Continental-banden ondergaan:

  • visuele inspectie
  • röntgenstralen
  • verschillende uniformiteitscontroles voor banden

Eens de banden alle controles en inspecties doorstaan hebben, worden ze naar het distributiemagazijn gestuurd voor verzending.


Zoek uw band

De snelste weg naar de perfecte band.

Bandonderdelen

Tyre components

Een kijkje in de onderdelen van een moderne band

Meer lezen

Bandenmenging

What’s in your tyres?

Wat zit er in uw banden?

Meer lezen

Bandtypes

Know your tyre types

Van winter naar zomer, en meer.

Meer lezen