Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

Goedkeuring van banden

Goedgekeurde banden

Wat is goedkeuring voor banden?

Hier is een vraag die men zich vaak stelt bij het kopen van nieuwe banden: kunt u om het eender welke band monteren als de band dezelfde diameter als de velgen heeft? Het antwoord is nee; het proces is wat ingewikkelder dan dat. Ten eerste moet u uitzoeken of de banden goedgekeurd zijn.

Dat komt doordat niet elke band goedgekeurd is voor gebruik bij iedere wagen. Om voertuigveiligheid en -prestaties te behouden - en om uw portemonnee te beschermen tegen onnodige onkosten later - is de goedkeuring van banden een noodzakelijke stap in het aankoopproces.

De goedkeuring voor banden is een document dat duidelijk uitlegt of een nieuw paar banden goedgekeurd is voor gebruik voor uw wagen. Het staat ook bekend als een keuringsattest.


Hoe krijgt u goedkeuring van banden

Waar kunt u bestaande bandgoedkeuringsgegevens vinden? Deze informatie is al beschikbaar in de registratiedocumenten van uw voertuig. De opgesomde codes hier geven de correcte maten en velgen aan voor gebruik voor uw voertuig.

Als de afmetingen van de mogelijke toekomstige band, zoals maat en velgen, niet opgenomen zijn in de documentatie van uw voertuig, kunt u ze niet monteren totdat u een vrijwaringsverklaring ontvangen heeft. Die verklaring kunt u ontvangen van een voertuigproducent, bandenproducent, of een goedgekeurd testcentrum.

Om het proces zo snel mogelijk te maken, is het een goed idee om contact op te nemen met uw lokale bandenhandelaar met de volgende informatie over uw voertuigdocumentatie:

  • Producent en model van voertuig
  • Voertuigklasse
  • Initiële registratie
  • Kracht in kW
  • Topsnelheid
  • Voor- en achterasladingen

Opnieuw, het is belangrijk om u ervan te verzekeren dat uw banden compatibel zijn met uw voertuig en goedgekeurd voor gebruik binnen de hierboven aangegeven parameters. Voor uw veiligheid en tevredenheid is het essentieel om goedgekeurde banden op uw voertuig te monteren.

Een dealer zoeken

Bandenmenging

What’s in your tyres?

Wat zit er in uw banden?

Meer lezen

Loopvlak band

Patterns with a purpose

Loopvlakpatronen van banden en hun vele toepassingen

Meer lezen

Brede banden

The pros and cons of going wide

De voor- en nadelen van brede banden.

Meer lezen