Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

Wanneer heeft u zomer-, winter-, of all-season-banden nodig?

Zomer-, winter-, of all-season-banden?

De juiste banden voor het juiste seizoen

Feiten: Seizoenschecklist

  • Wanneer de temperatuur onder 7°C (46°F) daalt, wordt het tijd om over te schakelen op winterbanden.
  • Winterbanden presteren goed in alle koude weersomstandigheden, zowel op sneeuw en ijs als op een nat of koud droog wegdek.
  • Wanneer de temperaturen boven 7°C (46°F) klimmen, is het tijd voor zomerbanden.
  • Zomerbanden zorgen voor meer grip op natte en droge wegen, meer stabiliteit in de bochten en een optimaal verbruik bij warmere temperaturen.
  • All-season-banden bieden een goede controle in veel verschillende rijomstandigheden het hele jaar door, maar met enkele compromissen op het vlak van zowel zomer- als winterprestaties.

Het weer verandert en dit heeft een invloed op de rijomstandigheden. Uw voertuig haalt voordeel uit banden die passen bij het seizoen. In sommige landen is het zelfs wettelijk verplicht. In dit onderdeel bespreken we de verschillen tussen de drie types banden: zomerbanden, winterbanden en all-season-banden. 

Continental beveelt sterk aan om de juiste banden te gebruiken in het juiste seizoen. Dus zomerbanden tijdens de warmere maanden van het jaar en winterbanden in het koude seizoen. Hierdoor worden de rijveiligheid en -prestaties het hele jaar door optimaal.

New content item

Wanneer heeft u zomerbanden nodig?

In het warme seizoen, wanneer de temperaturen boven de 7°C klimmen, bevelen we ten stelligste zomerbanden aan. Zomerbanden kunnen als enige een uiterst goede grip garanderen op natte en droge wegen dankzij hun specifieke loopvlak en samenstelling. Zomerbanden zorgen ook voor meer stabiliteit in de bochten en een optimaal verbruik bij zomerse temperaturen.


Wanneer heeft u winterbanden nodig?

Wanneer de temperaturen onder 7°C (46°F) zakken, wordt het tijd om over te schakelen op winterbanden. Deze banden presteren goed in winterse omstandigheden, zowel op sneeuw en ijs als op een nat of droog wegdek. De remprestaties op een wegdek vol sneeuw, ijs of ijzel zijn beter en ze hebben een agressief loopvlak om smeltende sneeuw te verwijderen en voor meer tractie in de sneeuw. Nog een reden waarom ze zo doeltreffend zijn is de bijzondere rubbersamenstelling die zacht en flexibel blijft bij koude temperaturen voor betere controle over uw wagen. Het is echter niet aangeraden om winterbanden te gebruiken bij warm weer; dit zachter rubber slijt sneller op droog asfalt en moet sneller worden vervangen.


Wanneer heeft u all-season-banden nodig?

Eerst en vooral dient u te weten dat all-season-banden in geen enkele omstandigheid optimale prestaties bieden. Het is altijd een compromis.

Maar het profiel van een all-season-band is meestal duurzamer en gaat langer mee dan bij winterbanden. En met all-season-banden is de rolweerstand lager, waardoor energie bespaard wordt en het brandstofverbruik lager ligt. Tot slot zullen bestuurders bij dagelijks gebruik ondervinden dat een all-season-band comfortabeler en stiller is.Maar ook al bieden all-season-banden een goede controle in veel verschillende rijomstandigheden, er moeten compromissen worden gemaakt op het vlak van zowel zomer- als winterprestaties. Ze bieden zeker grip op natte of besneeuwde wegen. Maar op wegen met veel sneeuw of ijs bieden winterbanden de beste veiligheid en prestaties.

Zoek uw band

De snelste weg naar de perfecte band.

Winterbanden in de zomer

Winter tyres in summer

Waarom u beter geen winterbanden gebruikt in de zomermaanden

Meer lezen

Zomerbanden in de winter

Summer tyres in winter

Gebruik geen zomerbanden in de winter.

Meer lezen

Hoe een band wisselen

How to change a tire

Of u nu plots een lekke band heeft of u een seizoensset wisselt, hier is de stappengids voor het vervangen van een band.

Meer lezen