Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

Seizoensgebonden bandenwissel

Banden wisselen

Wat te doen als het tijd is voor een bandenwissel

Net zoals de seizoenen wisselen in de loop van het jaar, is het ook goed de banden op de wielen van uw wagen te wisselen. In dit deel bespreken we hoe en wanneer een chauffeur moet overschakelen naar zomerbanden, winterbanden of vierseizoenenbanden. Er zijn fundamentele verschillen tussen de drie, en het is nuttig om te weten wat ze zijn.Wanneer, bijvoorbeeld, is de beste tijd van het jaar voor zomerbanden? Ha, ja, dat lijkt een belachelijke vraag. De naam van de banden is duidelijk, nietwaar? Maar in werkelijkheid worden zomerbanden aanbevolen voor gebruik van Pasen tot oktober, dus in de lente, zomer en herfst.Zomerbanden zorgen voor een uitstekende grip en besturing bij het rijden op natte en droge wegen. Maar wanneer de temperatuur daalt tot onder 7 °C (46 °F) is het tijd om over te stappen op winterbanden voor een betere grip en tractie op besneeuwde, ijzige wegen.

In een ander deel zullen we spreken over een veelvoorkomend probleem met betrekking tot het gebruik van winterbanden in de zomer, en zomerbanden in de winter. Het is ongelooflijk belangrijk voor bestuurders om te weten waarom het contraproductief is om bij warm weer op winterbanden te rijden en omgekeerd. Beste mensen, dit is geen preek, maar eenvoudigweg een basisles over hoe speciale rubbersamenstellingen werken bij verschillende temperaturen. Het hele jaar door winterbanden gebruiken is geen goed idee.Hoe lang duurt het wisselen van een band? Dat is een goede vraag; afhankelijk van een aantal factoren is het proces sneller of langer. U kunt het zelf proberen, maar het losdraaien van de slotbouten op het wiel kan veel tijd in beslag nemen. Als u echter een bezoek aan uw vriendelijke lokale bandendealer plant, is het goed mogelijk dat dit in amper 20 minuten kan gebeuren. De belangrijkste aanpak is paraatheid, en we hebben een aantal uitstekende tips over hoe over te stappen van zomer- op winterbanden zonder gedoe.

Tot slot zullen we praten over een aantal dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u remt met nieuwe autobanden. Of het nu winterbanden, zomerbanden of vierseizoenenbanden zijn, het aanbrengen van een gloednieuw stel banden op uw wielen is als het passen van een nieuw paar wandelschoenen. Beide vereisen een beetje tijd en geduld om te worden ingelopen of ingereden. We zullen uitleggen hoe en waarom.

Een dealer zoeken

Zomer-, winter-, of all-season-banden?

When do you need summer tyres, winter tyres, or all-season tyres?

Kiezen tussen zomer-, winter- of all-season-banden.

Meer lezen

Winterbanden in de zomer

Winter tyres in summer

Waarom u beter geen winterbanden gebruikt in de zomermaanden

Meer lezen

Zomerbanden in de winter

Summer tyres in winter

Gebruik geen zomerbanden in de winter.

Meer lezen

Remmen met nieuwe banden

Breaking in new tyres

Nieuwe banden moeten voorzichtig worden ingereden. Ontdek waarom — en hoe u met nieuwe banden rijdt om de prestaties en veiligheid te optimaliseren.

Meer lezen