Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image1_lg

Switch now to summer tires from Continental.

AC Schnitzer

Van 0 naar 100 km/u in 6,9 seconden, een topsnelheid van 235 km/u, 190 pk/140 kW pure kracht

erfolgsstory_acschnitzer_01

1. Uitdagingen

Rijplezier met ecologisch bewustzijn: de AC Schnitzer 99d

Van 0 naar 100 km/u in 6,9 seconden, een topsnelheid van 235 km/u, 190 pk/140 kW aan pure kracht en een CO2-uitstoot van nauwelijks 99 g/km. Is dat überhaupt mogelijk, vraagt u zich af? Dynamisme, een maximaal rijplezier en tegelijk een lagere uitstoot. Het is een combinatie die alle huidige BMW-modellen kunnen bieden. En daarin schuilde de uitdaging die de befaamde tuner AC Schnitzer tot een goed einde bracht met zijn concept-car 99d.

erfolgsstory_acschnitzer_02

Zoals altijd bestond de opdracht erin een zekere sportiviteit in te bouwen maar voor deze gelegenheid kreeg een heel andere doelstelling minstens even veel prioriteit: De 99d moest ook een ecologisch verantwoorde auto worden, die tegelijk vooruitblikte op hoe de trends de komende decennia zouden kunnen evolueren.

2. Performance

Rijplezier op maat

De AC Schnitzer 99d gebruikt BMW's zuinigste dieselmotor, die ook de 320d EfficientDynamics edition aandrijft. De tuner uit Aken spijkerde gewoon de prestaties bij en dreef het originele vermogen van 163 pk op tot 190 pk.

erfolgsstory_acschnitzer_03

Intelligente gewichtsvermindering

De wagen werd maar liefst 230 kilogram lichter, en dat alles dankzij een systematisch lichte constructie tot in de kleinste details. Een lithium-ionbatterij en materialen zoals koolstof, magnesium en titanium hebben allemaal bijgedragen tot deze indrukwekkende gewichtsdaling. Geen enkele andere BMW zet minder gewicht op de weegschaal!

Revolutionaire gewichtsvermindering

Niet minder dan 35 kilogram werd bespaard in de onderdelen die rechtstreeks verbonden zijn met de banden. Om enerzijds het gewicht te beperken en anderzijds een maximale wendbaarheid te verzekeren, werden materialen uit de lucht- en ruimtevaart gecombineerd met speciaal ontwikkelde producten van AC Schnitzer, zoals de ultrakrachtige en ultralichte remzadels met vier zuigers en retractiesysteem voor de vooras en de uiterst sterke gesmede Typ VIII-velgen met titanium wielbouten.

erfolgsstory_acschnitzer_05

Continental troef

De Continental BLUECO is een speciale conceptband ontwikkeld voor de AC Schnitzer 99d. Deze evolutie van de ContiSportContact 5 P verzekert een maximale rolweerstand een hoog bochtvermogen en een ZR-snelheidsrating voor meer dan 240 km/u.

3. Succes

Compromisloos

Een verbeterde stroomlijn, een lager gewicht, minder wrijving... en toch geen toegevingen wat betreft het rijplezier dat klanten van AC Schnitzer al meer dan twintig jaar op prijs stellen. De uitdaging werd aangenomen en de doelstellingen werden gerealiseerd. De resultaten waren zelfs zo succesvol dat AC Schnitzer een nieuwe naam moest bedenken voor zijn baanbrekende concept: 'Efficient Performance'.

erfolgsstory_acschnitzer_06

De concept-car concentreert zich op de essentie, zonder compromissen te nemen op het vlak van extra's. Natuurlijk is de 99d uitgerust met alles wat u van een auto verwacht, van veiligheidssystemen zoals airbags en een stabiliteitsregeling tot multimedia-interfaces (bv. om een iPhone met de boordcomputer te verbinden).

3,8 liter diesel per 100 kilometer. Onwaarschijnlijk en toch is het waar. Alleen jammer dat van deze droom slechts één exemplaar werd gemaakt want de concept-car werd slechts ontwikkeld als technologisch uitstalraam en is niet te koop.