Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image1_lg

Switch now to summer tires from Continental.

ABT

ABT & Continental. Bij ABT draait alles rond pk's

Het familiebedrijf uit Kempten (Duitsland), dat in 1896 werd opgericht als een hoefsmederij, wordt vandaag gerund door Hans-Jürgen Abt en staat voor hyperperformante autotuning.   De onderneming uit de streek Allgäu is wereldmarktleider in de tuning van Audi-, Volkswagen-, Seat- en Škoda-modellen.  Dankzij de jarenlange ervaring in de hoogste regionen van de autosport biedt ABT de perfecte mix van vermogen en stabiliteit voor langdurige rijsensaties. De hoofdprioriteit van de onderneming bestaat erin het beste uit elke wagen te halen, hetzij door de motorsturing te optimaliseren of meer vermogen uit de ABT-motorcontrole te puren, hetzij door koetswerkkits, sportvelgen en sportuitlaten toe te voegen om de auto een sportievere en dynamischere uitstraling te geven.

Image
Image

1. Uitdagingen

Prestaties op de limiet, met voortdurende aandacht voor rijplezier

ABT is een van de meest succesvolle autosportteams in Duitsland. De talloze zeges en kampioenstitels onderstrepen de expertise die de onderneming in de autosport heeft opgedaan. Die expertise stelt ABT in staat om een dynamisch rijplezier af te leveren en heeft de onderneming een sterke positie gegeven op de Duitse automarkt.

Image

Moderne sportwagens staan reeds aan de top van wat technisch mogelijk is. Bij ABT draait het echter om optimalisering en prestaties maar ook om sportief rijplezier. Kijk maar naar de ABT R8 5.2 FSI (met een vermogen van 600 pk), die een heerlijke mix van vermogen en stabiliteit verzekert.

Image

2. Prestaties

Hypergeavanceerde technologische vooruitgang

Beide ondernemingen werken nauw samen om banden te ontwikkelen en te testen die perfect zijn afgestemd op de vereisten en kenmerken van de wagen in kwestie.

Image

De ingenieurs en technici van ABT en Continental wisselen voortdurend expertise uit zodat ze samen kunnen werken aan de ideale bandeigenschappen, zowel wat het remmen op nat wegdek betreft als qua bochteigenschappen of nauwkeurigheid en wendbaarheid op de limiet. Zo haalt de ABT RS3 (470 pk) zijn topsnelheid van 285 km/u alleen met ContiSportContact 5 P-banden.

Image

3. Succes

Successen uit het verleden, visies voor de toekomst

Dankzij de gezamenlijke inspanningen en de jarenlange, voortdurende uitwisseling van knowhow en informatie tussen ABT en Continental worden de banden voor de ultraperformante wagens voortdurend verfijnd en bijgesteld.

Deze samenwerking resulteerde in prestatiegerichte banden die perfect zijn afgestemd op wagens uit alle klassen en voor alle toepassingen.