Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

Ultra-high-performance banden (UHP)

Ultra-high-performance banden

Maximale veiligheid voor de meest geavanceerde auto’s ter wereld

Het meest onderscheidende kenmerk van een ultra-high-performance band is niet alleen de maat - die 18 inches of meer in diameter is - maar ook de superieure competentie in de meest veeleisende situaties. Met een set UHP-banden op uw high-performance auto kunt u een sportieve rit verwachten, maar ook vloeiender van rijvak veranderen, en heeft u verbeterde stuurprecisie en stabiliteit in bochten.

De ontwikkelaars van Continental hebben onophoudelijk gewerkt aan een reeks UHP-banden die verhoogde snelheden, koppeling en G-krachten geproduceerd door de extra paardenkracht, verbeterde remmen en sportieve ophanging van uw auto aankunnen. Deze banden leveren prestatie-eigenschappen en veiligheidsmarges waarop u kunt vertrouwen, zodat u lekker kunt gaan zitten en van de rit genieten.


De speciale kenmerken van UHP-banden in één oogopslag:

  • optimale grip in alle rijomstandigheden;
  • nauwkeurig stuurgedrag;
  • korte remafstanden in droge en natte omstandigheden;
  • grote veiligheid tijdens remmen;
  • Continental focust op asymmetrie in het ontwerp van het loopvlakpatroon. Dat betekent dat de buitenschouder van de band verschilt van de binnenschouder. Dat heeft vooral een positief effect op sturen en draaien;
  • Massieve middenstroken van de band verzekeren de hoge stijfheid van de band, wat zorgt voor stuurprecisie en responsieve feedback naar de bestuurder.

Eigenschappen

Situatie

Standaardbanden

Performance banden

Droog

Rijden op droge oppervlakken

+

Droog

Remmen op droge oppervlakken

+

Nat

Remmen op natte oppervlakken

+

Nat

Aquaplaning

+

Nat

Rijden op natte oppervlakken

+

Sneeuw

Rijden op vaste sneeuw

+

Sneeuw

Tractie op zachte, diepe sneeuw

+

Sneeuw

Remmen op zachte, diepe sneeuw

+

Ijs

Rijden op ijs

+


Exceptionele besturing, precieze bochten, geen compromissen

Continental UHP-banden zijn speciaal ontwikkeld voor high perfomance auto’s. Ze bieden exceptionele besturing en precieze bochten voor bestuurders die op zoek zijn naar extreme veiligheidsniveaus bij kortere remafstanden op natte en droge wegen.

Start
UHP video

High-tech en innovatie stimuleren prestatie

Door de tijd heen hebben de ingenieurs en technici van wereldklasse bij Continental een groot aantal technologieën ontwikkeld die de prestatie-eigenschappen van banden drastisch verbeteren. Deze technologie werd initieel voorbehouden voor de ontwikkeling van UHP-banden, maar wordt nu ook gebruikt voor vervangingsbanden en original equipment banden. Hieronder worden de drie belangrijkste technologieën en materialen besproken die momenteel in gebruik zijn, met een overzicht van hun unieke eigenschappen.

Black Chili icon

Met de Black Chili is de remafstand korter in alle weersomstandigheden

Black Chili is niet zomaar een nieuwe rubbersamenstelling, het is gebaseerd op de allerlaatste bevindingen bij onderzoek naar polymeren en grondstoffen. Een “Micro Flexibility Compound” garandeert de optimale grip tussen de band en het wegdek, voor snellere acceleraties en kortere remafstanden bij hoge en lage temperaturen - zowel in natte als droge omstandigheden.


Force Vectoring loopvlakpatroon voor maximale controle in bochten

De stuurprecisie wordt verbeterd door een verschillend loopvlakpatroon aan de binnen- en de buitenkant dat een ongelofelijke weerstand biedt tegen laterale krachten bij het nemen van bochten. Force Vectoring beschikt over een geavanceerd “Macro Block Design” met een stijve centrale ribben en asymmetrische, concave longitudinale groeven voor een betere algemene stabiliteit.

Aralon 350 is een adaptive hybrid cap ply voor hoge snelheden tot 350 km/u

Het verstevigende materiaal Aralon 350 verhoogt de belastbaarheid van de band bij hoge snelheden. In het rubber net onder het loopvlak is een synthetische textielvezel verwerkt met het effect van een extra stalen riem. Dit biedt extra stevigheid tegen de enorme centrifugale krachten die bij extreem hoge snelheden worden gegenereerd.

High Performance Technology Center in Korbach

Korbach is een van de belangrijkste locaties van Continental in Duitsland, en traditioneel een van de toonaangevende technische centra van het bedrijf.

Het High-Performance Technology Center (HTPC) is hier actief sedert juni 2016 en produceert momenteel extreem gesofisticeerde hogesnelheidsbanden voor krachtige sportwagens en SUV’s. Een 350.000-tal banden rollen jaarlijks van de productieband.

En het is ook een uiterst geschikte locatie. Het is gevestigd in Korbach waar de Black Chili-technologie is ontstaan, als voormalig product van de afdeling fietsbanden. Nu is er 12.000 meter voorzien voor machines voor hoogwaardige productie, om testbanden en prototypes te produceren, en om innovatieve, nieuwe productiemethodes uit te testen.


Beleef onze succes verhalen:

Op het gebied van UHP-banden hebben we succesvolle samenwerkingsverbanden met diverse bekende partners

ABT

Image

ABT & Continental. For ABT, it has always been about horsepower

Meer lezen

Brabus

BRABUS_760x430_03

Hoogste prestaties, made in Germany: BRABUS.

Meer lezen

TechArt

erfolgsstory_techart_01

Turbo voor de Turbo: TechArt Tuning voor Porsche

Meer lezen

AC Schnitzer

erfolgsstory_acschnitzer_01

Van 0 naar 100 km/u in 6,9 seconden, een topsnelheid van 235 km/u, 190 pk/140 kW pure kracht

Meer lezen