Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

Continental is de toonaangevende leverancier van Original Equipment (OE) op de Europese markt.

Original Equipment (Originele uitrusting)

Automakers vertrouwen op ons om u veilig naar uw bestemming te brengen

Wanneer u een nieuwe auto koopt, is er een grote kans dat er al Continental-banden op de wielen gemonteerd zijn. Ze staan bekend als Original Equipment (OE) banden, ontwikkeld in nauwe samenwerking met de belangrijkste autoproducenten en experten.

De veiligheid, het comfort en de prestaties van een voertuig zijn essentieel. En als het enige contactpunt tussen de auto en de weg spelen OE-banden een doorslaggevende rol in het verzekeren van de beste rijervaring zonder uw veiligheid en comfort in gevaar te brengen. 

Wat zijn Original Equipment (OE) banden?

Simpel gezegd, OE-banden zijn het auto-equivalent van een op maat gemaakt pak. Het zijn speciaal gebouwde banden die de unieke kenmerken van uw voertuig benutten om de prestaties te optimaliseren.

Waarom is dit noodzakelijk? Omdat niet alle auto’s op dezelfde manier gemaakt worden. Ze bestaan in verschillende maten, merken en modellen, en ook met diverse rijdoelen. Dat zet zich om in specifieke noden voor de banden op hun wielen.

Een SUV, bijvoorbeeld, is het meest veelzijdig met banden die optimale prestaties bij natte en koude omstandigheden hebben. Luxeauto’s, ter vergelijking, zullen het meest tevreden ronken wanneer er banden gemonteerd zijn die soepeler en zachter zijn op de weg. Andere overwegingen - zoals brandstofefficiëntie - worden meegenomen in het ontwerp en de montage.

Om alle vereisten voor elk voertuigmodel vast te leggen, werken we nauw samen met voertuigproducenten om de perfecte band te creëren. Eens goedgekeurd, wordt de OE-band gemonteerd op elke nieuwe auto voordat ze de fabriek verlaten.

Op deze manier hebben producenten de volledige zekerheid dat al hun nieuwe auto’s de juiste banden voor verschillende omstandigheden hebben, en dat elk model zo goed mogelijk kan versnellen, remmen en bochten nemen.

Kunt u OE-banden van Continental aanschaffen voor een tweedehandsauto?

Het korte antwoord is ja. Het OE-label kan een beetje misleidend zijn omdat ze niet strikt beperkt worden tot nieuwe voertuigen. U kunt ze ook als vervangbanden aanschaffen wanneer het tijd is voor een nieuwe set.

Dus als u tevreden bent over uw OE-banden, dan is het ontzettend gemakkelijk om later dezelfde banden aan te schaffen. Tegelijkertijd is het ook niet moeilijk om Continental OE-banden van een tweedehandsauto zonder OE-banden op te sporen en ze later te laten monteren. Op deze manier brengt u uw tweedehandsauto weer zo dicht mogelijk bij de originele prestatiespecificaties.

UHP-banden voor Original Equipment producenten

OE is ook een belangrijke drijfkracht voor de ontwikkeling van ultra-high-performance (UHP) banden. Samen met onze partners autoproducenten ontwikkelen we banden en rubbersamenstellingen om aan hun exacte grip- en veiligheidsstandaarden te voldoen. UHP-banden geven betere stabiliteit in bochten, preciezer sturen, accuratere snelheidsindexen en kortere remafstanden.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat, als u al met een voertuig rijdt dat ontworpen is voor UHP-banden, het geen goed idee is om over te schakelen naar lager beoordeelde high-performance banden wanneer ze aan vervanging toe zijn. Dat kan namelijk een negatieve impact hebben op de algemene prestaties van uw auto.

Continental heeft een groot aanbod aan UHP-banden om te verzekeren dat ieder voertuigtype - van sportauto’s tot gezinswagens - voorzien worden van het ideale product.

Kwaliteit waarop u kunt vertrouwen

Waarom zou u voor Continental OE-banden moeten kiezen, met zoveel concurrenten op de markt? Het komt allemaal neer op kwaliteit. Naast het feit dat ze specifiek ontworpen zijn om het potentieel van uw voertuig te maximaliseren, voldoen onze banden ook aan de hoogste veiligheid- en kwaliteitsstandaarden.

Toegewijde teams van ontwikkelaars onderwerpen OE-banden aan meer dan 100 rigoureuze testen om alles van maximale snelheid tot besturing, comfort, geluidsniveau en kilometerafstand te beoordelen. We bepalen ook hoe effectief uw voertuig kan remmen in natte en droge omstandigheden.

Om deze redenen en vele andere, wordt Continental als een van de toonaangevende OE-leveranciers voor autoproducenten over de hele wereld gezien. En omdat een op drie auto’s geproduceerd in Europa de fabriek verlaat met Continental-banden, zijn we de eerste keuze uit alle bandenproducenten van het continent.

OE-codes voor Original Equipment banden

Continental heeft een uitgebreid aanbod aan OE-banden. OE-codes op de zijwand van de band geven het merk en model aan. Raadpleeg deze tabel van twee- en drie-cijferige codes voor een overzicht.

U kunt ook ons hulpmiddel om banden te vinden gebruiken, en de ideale band zoeken voor uw automerk, -grootte, seizoenstoepassing en voertuigcategorie.Zoek uw band

De snelste weg naar de perfecte band.
ProducentOE-Code

Audi

A0, A01
Audi quattroRO1, RO2
Audi RunflatA0E
Alfa RomeoAR

BMW

*

BMW / Mercedes

*MO

BMW / Mercedes Runflat

*MOE

Jaguar

J
Jaguar Land RoverJLR

Land Rover

LR

Maserati

MGT

Mercedes-Benz

MO
Mercedes AMGMO1

Mercedes-Benz Runflat

MOE
Mercedes SilentMOS
Merecedes VanMOV

Porsche

NO, N1, N2, NA0, NF0

Tesla

T0

Volkswagen
VolvoVOL
Volvo PolestarPOL