Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

Blijf mobiel, wat er ook gebeurt

ContiSilent™ – de band die uw auto stiller maakt.

Zo stil kan een autoband zijn. En zo sereen uw reis.

topic_intro_image1

ContiSilent™ is een rolgeluidverlagende technologie die door Continental werd ontwikkeld.

Quickfacts

  • Verlaagd interieurgeluid op alle wegdekken
  • ContiSilent™ werkt onder alle weersomstandigheden
  • Geen verandering op het vlak van andere rijprestaties
  • Geen negatieve invloed op duurzaamheid en last/snelheidsindex
  • Dezelfde montage en opslag als bij standaardbanden

De technologie

Minder lawaai, meer sereniteit.

ContiSilent™ is een rolgeluidverlagende technologie die door Continental werd ontwikkeld. Ze vermindert op elk type wegdek de hoeveelheid interieurgeluid. ContiSilent™-banden zijn voorzien van een dempende binnenlaag uit polyurethaanschuim die met een kleefmiddel bevestigd wordt aan de binnenzijde van het loopvlak. Ongeacht de temperatuur blijft de structuur van het schuim altijd intact.

ContiSilent™ kan interieurlawaai terugdringen met wel 9 dB(A), afhankelijk van het type voertuig, de snelheid en het wegdek. Op dit moment is de technologie enkel beschikbaar voor zomerbanden, in alle courante velgmaten. De rijprestaties worden er niet door aangetast, net zomin als de duurzaamheid en de last/snelheidsindex. Het wordt aangeraden deze banden op alle vier de wielen te gebruiken.


Technische kenmerken

topic_intro_image1

ContiSilent™-band Een ContiSilent™-band bevat polyurethaanschuim op polyetherbasis. Dat wordt stevig bevestigd aan een kleeflaag aan de binnenzijde van het loopvlak van de band.

topic_intro_image1

Zelfs bij hoge snelheden kan de ContiSilent™-band de rolgeluiden in het interieur verlagen met wel 9 dB(A). De mate van geluidsvermindering hangt af van het type voertuig, de snelheid en het wegdek.