Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

Blijf mobiel, wat er ook gebeurt

ContiSeal™ - de zelfdichtende band

Laat een klein lek uw reis niet vergallen.

ContiSeal™ is een door Continental ontwikkelde technologie, ontworpen om schade in het loopvlak van de band te dichten

Quickfacts

  • ContiSeal™ vermindert de gevolgen van schade in het loopvlak: gaatjes tot 5 mm in diameter (b.v. een nagel) worden onmiddellijk gedicht dankzij een unieke technologie
  • Doorlopende mobiliteit en ongewijzigde duurzaamheid – u hoeft niet onmiddellijk te stoppen of uw band aan de kant van de weg te vervangen (zie technische instructies op de achterzijde)
  • Onbeperkte rijprestaties die niet onderdoen voor die van

De technologie

ContiSeal™ is een technologie die door Continental werd ontwikkeld om een beschadigde band onmiddellijk te dichten. Wanneer de band doorboord wordt door een vreemd voorwerp, zoals een nagel, hoeft hij niet meteen vervangen worden aan de kant van de weg, terwijl gaten ook gedicht blijven wanneer het doorborende voorwerp loskomt. 

ContiSeal™ is een kleverige, stroperige dichtingslaag aan de binnenzijde van van de band, ter hoogte van het loopvlak. ContiSeal™ dicht 80% van alle gaten en verlaagt zo het risico op een lekke band. ContiSeal™-banden zijn meteen herkenbaar aan het symbool op de flank en zijn verkrijgbaar voor alle courante velgen.

Start
contiseal_movieImage

Technische instructies:

  • Voor een optimale werking is een bandenspanningscontrolesysteem (TPMS) aangewezen.
  • Het is niet nodig om onmiddellijk halt te houden om de band te verwisselen. U kunt gewoon verder rijden.
  • Zodra u een lek vaststelt, moet u de band zo spoedig mogelijk laten controleren door een bandenspecialist.

Technische kenmerken

Een ContiSeal™-band bevat een kleverige, stroperige dichtingslaag die de binnenzijde van het profiel bedekt. Het biedt een haast onmiddellijke dichting rond het doorborende voorwerp (tot 5 mm in diameter in het loopvlak) zodat de lucht niet kan ontsnappen, de band niet leegloopt en u kunt blijven rijden.

topic_intro_image1

Wanneer een normale band doorboord wordt door een vreemd voorwerp, kan de flank geplet geraken tussen de velg en het wegdek, wat tot potentieel gevaarlijke situaties kan leiden, zoals een band die ontploft of van de velg glijdt.

topic_intro_image1